Hoppträning

Det blev en spännande utmaning igår, eftersom jag skulle göra i ordning bägge hästarna samtidigt. Hämtade först in en snäll Hampus som ställde sig och sov i stallet medan jag letade efter Ariel i sommarhagen. Hon är verkligen selektivt döv den där hästen, hör ingenting när jag ropar, ibland inte ens när jag ser henne framför mig. Så igår fick jag gå nästan hela vägen fram innan hon förvånat vände sig om. Matte? Är du här?

Medan vi gick till stallet kunde jag lättat konstatera att hon inte var nyrullad, så det blev snabb avborstning och hovkratsning av bägge hästarna. Sedan åkte sadlarna på och bägge hästarna hade lite krångel med att få sadelgjorden i första hålet.

Därefter gick jag ut och byggde bana enligt V:s instruktioner. Det blev många bommar (åtta kanske?) på en av diagonalerna och två hinderstöd där. Sedan byggde jag två koppelräck på långsidan med två bommar vardera. Tror det var sex galoppsprång emellan när vi väl red.

Så åter i stallet, på med tränsen och ut på banan. T tog hand om Ariel och jag satt upp på Hampus. Först blev det lite uppvärmning, där vi skulle trava mot en bom, sakta av till skritt, göra halt med frambenen på ena sidan bommen och bakbenen på andra. Därefter fram i trav igen följt av en femtonmetersvolt.

När hästarna var lydiga bytte vi varv, så det istället blev volt först och halt sedan. Därefter var det dags för skritt och trav över bommar och det gick riktigt bra måste jag säga. Det var många bommar så hästarna fick ta i på slutet, men de var så duktiga!

Sedan fick vi skritta över de två koppelräcken (bommarna på marken) för att Ariel skulle se att det kom två hinder på rad. Så höjdes de upp till hinder och vi fick ta dem i trav några gånger. När det gick bra var det trav in och galopp mot andra hindret och slutligen tog vi bägge hindren i galopp.

Sedan var Ariel klar för dagen, hon skötte sig fantastiskt bra, hoppade allt och nu när jag tänker tillbaka inser jag att inte ett enda hinder revs. Nu var ju det högsta hindret bara 45 cm, men det känns ändå trevligt med två hästar som lyfter på benen. Lite filmat blev det, en kort film på Ariel när hon hoppar koppelräcken. http://www.youtube.com/watch?v=MiXtJLoMN_c

Vi skrittade av dem ute en sväng, T satt av och gick med Ariel medan jag var lat och satt kvar på Hampus. Vi pratade lite om hur kul det var och hur duktiga bägge hästarna varit. Om allt klaffar så kommer T hoppa Ariel en gång nästa vecka också, förmodligen i sällskap med Maggie.

Efteråt blev bägge hästarna avsvampade i sadelgjordsstaden, i övrigt var de inte svettiga. Sedan var det två nöjda hästar som lunkade iväg ut i hagarna...
Trackback
RSS 2.0