Badväder

Igår var det verkligen perfekt väder för att bada häst och eftersom jag inte kommer ha tillgång till rinnande varmvatten uppe hos mina föräldrar, så bestämde jag mig för att bada Ariel. Det brukar ju bara bli ett bad per år. ;-)

Hämtade in en glad Ariel från hagen, det var med en liten ångestklump i magen jag kände igenom hennes ben. Men de var lika fina och torra som de alltid brukar vara, trots gårdagens maratonridning. Härligt! Sedan borstade jag bort så mycket vinterpäls jag bara kunde, innan hon fick flytta på sig till spolspiltan.

Sköljde av hela hästen (utom huvudet) med ljummet vatten innan jag schamponerade henne. Det blev rejält med lödder, jag försökte att gnugga ända ned i huden även om hon har lite lurvpäls kvar här och där. Ariel tyckte att det var rätt okej ändå, speciellt när matte gnuggade på rätt ställen.

Sedan spolade jag av henne medan vattnet blev allt kallare. :-( Så tråkigt att varmvattnet inte räcker till en hel hästtvätt, men tack och lov blev det aldrig iskallt, utan mer åt det kylslagna hållet. Ariel stampade lite mer irriterat när vattnet svalnade, men inte värre än att hon stod stilla vid tillsägelse.

Efter det gick vi på promenad för att torka. Jag fick lite déjà vu-känsla eftersom det var precis samma väg vi vandrade på i juli ifjol, när jag badat henne inför premieringen. Den här gången var hon inte lika bråkig och jag var förstås inte nervös. Men hon är härlig att promenera med, vill gärna mysa med matte, spana på konstiga saker och ibland försöka få igång matte i trav (genom att noppa på min arm). Sötisen!

Nästan helt torr blev det en snabbrykt i stallet, sedan fick hon kraftfoder (återigen lämnade hon lite) innan hon fick gå ut i hagen. Jag pysslade lite i stallet innan jag åkte vidare till Hampus och när jag åkte förbi hagen med bilen så låg hon ned i halmen och myste. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0