Ridläger dag 2, pass 1

Igår var det dags för andra lägerdagen. Ariel hade enligt uppgift sovit som en stock på morgonen och det syntes när jag hämtade henne från hagen. Hon var mer grå än beige... Glad var hon också, spetsade öron och driv i steget. Jag band upp henne ute för sanering, så slapp jag damma ned hela stallet.

Efter en rejäl sanering som inkluderade tvätt på vissa fläckar med blöt svamp, så fick Ariel återvända till Hampus box och vila lite. Där inne upptäckte hon vattenkoppen och hur spännande det var att få vatten bara genom att trycka med mulen... Sedan höll hon på länge med att slabba med vattenkoppen och saltstenen, mycket nöjd med tillvaron.

Så var det dags att sadla och tränsa. Dagen till ära hade jag distanstränset på, mest för att mina ridkamrater ville se Ariel i distansoutfit. :-) Men samtidigt kan det vara bra att jobba lite i dressyr även med det tränset, om inte annat så måste hon ju vara lydig även på distansbanan.

Då det var risk för regn (fast det blev aldrig något) red vi i ridhuset. Andra gången Ariel är i det ridhuset och första gången med ryttare. Men hon var cool som alltid. <3 Vi fick börja med att skritta och trava som uppvärmning, utan stigbyglar. Även resten av ridpasset var utan stigbyglar. Det är verkligen skitjobbigt att rida lätt utan stigbyglar...

Själva övningen vi gjorde under passet bestod av flera separata frekvensen. Först var det serpentiner längs halva långsidan, sedan en mindre volt, fortsatt med serpentiner restan av långsidan, därefter vända rätt upp, göra skänkelvikning ut till långsidan, lägga en volt till (i trav efter ett tag) och slutligen en liten tranportsträcka längs kortsidan.

Vi jobbade mest i skritt och Ariel var jättefin i serpentinerna nästan direkt. Det märks att hon är en mjuk unghäst och ingen ridskolehäst. ;-) Hon tyckte det var jätteskoj att böja sig fram och tillbaka hela tiden, däremot var skänkelvikningen lite knivigare. Baken ville inte alltid hänga med, även om hon korsade fint med frambenen. Bara att träna vidare! Några gånger provade vi även skänkelvikningen i trav, men det blev inte mycket till sidvärts för oss. Jag tror det blir framtida övningar...

Vi avslutade med trav på stora mittvolten där vi först ställde hästarna inåt och sedan utåt. Därefter minskade vi volten så mycket det bara gick. Superskoj enligt Ariel, som nästan lyckades nafsa sig själv i svansen. ;-)

Skritt på långa tyglar och en så nöjd Ariel! Hon var lite småsvettig, så efteråt blev det avsvampning innan hon fick stå och vila i boxen.

Trackback
RSS 2.0