Frustrerat litet monster

Igår fick jag äntligen träffa Ariel igen. Hon hade rullat sig, dagen till ära, och eftersom det regnade så var det blöt lera... Skoj...

Då hon precis kommit in från hagen fick hon äta i lugn och ro medan jag fixade foder och grejade med sadeln. Upptäckte innan jag åkte hemifrån att paden måste tvättas innan första användningen, så det blev ingen pad på plats igår heller. Däremot så fäste jag stigbyglarna på stiglädren, så de är klara för användning. Vet dock inte riktigt hur själva fodralet på stiglädret skall vara.

Nertill?



Eller upptill?

Sedan hade Ariel ätit klart och fick stå på skötselplatsen medan jag mockade. Blev avbruten i mockningen flertalet gånger dock, då Ariel INTE kunde stå stilla utan skrapade med hoven då och då. Jag misstänker att det var på grund utav att hästen bredvid fick hösilage samtidigt som den skoddes, men hon skall ju ändå klara av att stå stilla. Till sist blev jag så irriterad att jag band fast henne i boxen och så fick hon stå där och ha tråkigt medan jag mockade klart.

När jag sedan skulle ströa boxen stod hon som ett litet ljus på skötselplatsen. ;-) Men jag märker på henne att hon är less på att vara ledig, hon vill verkligen att det HÄNDER någonting. Det kommer att bli intressant nästa år, då planen är att vila hela november och december då... Samtidigt så kommer hon ha jobbat så pass tufft övriga året, så hon kanske håller sig lugn då...

När jag var klar med boxen fick Ariel all uppmärksamhet. Borstade igenom henne riktigt ordentligt och visst har hon börjat fälla på bakdelen. Jag funderar nästan på om jag skall börja rykta henne några gånger i veckan, det tror jag hon skulle tycka om. Leran hade för övrigt torkat, så det var ganska lätt (om än dammigt) att få henne ren.

Sedan blev det att återvända till boxen medan jag småpysslade med lite andra grejer innan jag traskade iväg till bussen. Idag och på fredag blir det att jag åker direkt från jobbet till stallet, men på lördag blir det ridning!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0