Genomborstad

Igår var det inget roligt väder att gå till stallet i. Spöregn och hårda vindar gjorde mig genomblöt och frusen direkt... Då kändes det underbart att mötas av glögg och lussebullar i stallet! Det var stallägaren som bjöd, eftersom det var luciadagen. :-)

När jag värmt mig med glöggen så fick Ariel stå på skötselplatsen medan jag mockade i rekordfart, fyllde på med halm och fixade foder. Heja mig!

Sedan konstaterade jag att jag inte skulle hinna till "tidiga" bussen som går 21:10, så jag stannade kvar och borstade igenom Ariel ordentligt. Det var uppskattat! :-) Sedan provade vi även regntäcket, eftersom det ingår ett täcke på varje morgon och ett täcke av varje eftermiddag kan hon ju lika gärna få hålla sig torr om dagarna.

Men täcket är för litet... :-S Det passade perfekt när jag köpte det i juni, vilket verkligen visar hur mycket hon breddat sig senaste tiden. Det beror inte på att hon är överviktig, utan hon är alldeles för stor i bogen. Hm... Hon får dock ha täcket så länge, så får jag se om tomten kanske kommer med både regn- och vintertäcke i julklapp...

Kände även på Ariels hull och faktiskt så har hon gått ned lite redan. Jag känner nu revbenen under ett tjockt fettlager, något jag inte gjorde för två veckor sedan. Heja, heja! Snart kanske vi kan öka på hösilagegivan igen. :-)

Sedan fick Ariel återvända till sin box och jag kvällsfodrade i stallet. Hade lovat stallägaren att göra det då jag ju ändå var kvar i stallet. Smidigare än att han skall byta om och gå ut igen i det är otrevliga vädret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0