Summering av 2011

Januari
I januari blev det några härliga turer i snön, innan tövädret slog till och Ariel började halka omkring. Beslutet att sko var jobbigt att ta, men blev en succé.

Februari
Blev en liten mellanmånad där jag inte red så mycket. Kom igång med lite trav på uteritterna och red en inspirerande träning för F.

Mars
Äntligen började det bli ridbart underlag! Vi jobbade mycket med galoppen och Ariel började så smått att fatta för skänkeln istället för rösten.

April
Debut för hoppning med mig på ryggen. Ariel var allmänt våryster hela månaden, vilket inkluderade studs och bus. Vi red till Bälinge ridskola och tränade dressyr en gång, Ariel var cool hela tiden.

Maj
Äntligen var det dags för vår ridsemester uppe hos mina föräldrar! Vi red på långa turer nästan varje dag, massor med klätterträning blev det då alla ridvägar var rejält kuperade. Det var ganska jobbigt i början, men allt eftersom blev Ariel mer tränad. Under den här tiden stod Ariel på box nattetid, vilket fungerade över förväntan.

Juni
Efter en härlig tid norrut var det skönt att komma hem igen. Vi hoppade 60 cm på hoppträning och fick sadeln kollad ordentligt. Efter en dressyrträning blev det fokus på galoppen, som måste jobbas med mer.

Juli
Provade Centrerad ridning och njöt av att dansa med Ariel. I övrigt mycket fokus på galopp och hoppning inför en startfälttävlan. Här kom även vårt första större bakslag. Jag fick prestationsångest vilket ledde till en jobbig period för oss båda.

Augusti
Vi inledde månaden med tre dagars ridläger på Bälinge ridskola. Sedan fick Ariel lite välbehövlig vila för att därefter börja jobbas i galoppen igen. Backträning... Årets långritt blev en riktigt mysig upplevelse, som vi absolut måste göra om!

September
Positiv genomgång av fysioterapeut, med order om att rida tuffare framöver. Vilket vi gjorde, omväxlande distansritter, hopp- och dressyrträningar samt galoppjobb. Sedan avslutades månaden med hästrally i Järlåsa, där Ariel briljerade på alla sätt och vis. Så skönt med en cool häst!

Oktober
Dressyrträning på bortaplan mest för miljöträningens skull i början av månaden. Klippningspremiär med en helt obrydd häst. Lite färre pass för mig då Ariel tillfälligt fick en medryttare. Hoppade dock ett lyckat pass samt löshoppade en gång.

November
Fortsatte hålla igång Ariel, i väntan på kyla och snö. Veterinären gjorde årets koll och allt var bra. Däremot blev Ariel överansträngd av för mycket ridning på hårt underlag, så hon fick vila några veckor.

December
Stora förändringar! Ariel fick flytta in på stall och lära sig både ransonera hösilage och ha regntäcke på sig. Några halvseriösa träningspass blev det innan min motivation försvann och Ariel fick julledigt.

Trackback
RSS 2.0