Piggelina

Igår fick jag gå och leta lite efter min häst. Hon hade ju blivit utsläppt i en hage tillsammans med Lucky, Donna och fölis i onsdags, men Donna och fölis stod nu i ligghallen och de andra fanns det inte ett spår av i hagen... Ringde F och fick veta att hon släppt tillbaka Ariel och Lucky i sommarhagen. :-)

När jag väl klivit in i sommarhagen kom Ariel travandes (!) emot mig med spetsade öron. Åh vad sådant värmer mattehjärtat. <3 Vi myste hela vägen tillbaka in i stallet, där Ariel träffade en katt och givetvis blev upptagen med annat. Kattvård är viktiga saker. ;-)

Tog på tömkörningsgjord, skydd och träns innan vi promenerade till ridbanan. Där fanns det ett litet hinder med vattenmatta, bommen var tillräckligt låg för att man skulle kunna gå över den. Lät Ariel traska över, hon klev på vattenmattan både före och efter bommen, så hon är definitivt helt obrydd. Sedan vände vi och travade över, då hoppade hon ordentligt utan att röra mattan. Duktig tjej!

Sedan värmde vi upp på stor volt i trav och galopp. Ariel var väldigt ivrig, så hon fick sköta sig själv ganska många varv, där hon blandade trav och galopp efter eget huvud. Efter varvbyte och ungefär lika mycket bus i andra varvet åkte inspänningen på och hon fick jobba. Jag tycker att hon stödjer bättre och bättre på bettet i trav, men i galopp är det huvudet upp som gäller. ;-)

Försökte hålla galoppen flera varv, då blev hon trött och väldigt springig i fattningarna. Ett par gånger i höger varv blev det fel galopp eller korsgalopp, men inte i vänster. Vet inte om det berodde på trötthet (jobbade i vänster varv först) eller att hon tyckte höger galopp var svårare. Testade även liten volt i trav och bakdelsvändning i skritt. Inga problem alls!

Mycket nöjda bägge två skrittade vi tillbaka till stallet. Där fick hon lite flugspray på sig, men eftersom hon inte var svettig (perfekt, svalt väder igår!) så blev det ingen avsvampning. Koll av hovar och sedan tillbaka till hagen igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0