Allt närmare målet

Om den uppmärksamme bloggläsaren undrar, så blev dressyrträningen för J framflyttad till nästa söndag. Då kanske vi hunnit få lite mer ordning på både ryttare och häst. ;-)

Idag blev det lågpulsträning längs min favoritridväg. Det är ganska branta nedförsbackar, som sedermera blir till branta uppförsbackar på hemväg. Ariel traskade på snällt bortåt och fick jobba rejält hemåt. Trots att hon flåsade och låg på 125 spm i skritt i uppförsbackarna så ville hon mer hela tiden. Det blev en riktigt härlig träning och fast att vi skrittade en hel del så höll vi en hastighet på 8,6 km/h. Det börjar verkligen hända grejer! Pulsmätaren var snäll och fungerade också, vilket gjorde matte gladare än på länge.

Det är roligt med pulsträning, även om jag är noga med att skritta fram och av ordentligt. Minst 20 minuter skritt innan det blir någon som helst trav. Än så länge rider vi inga längre sträckor i trav och galopp, idag var vi ute på en runda på totalt 7 km, men samtidigt känns det som att vi absolut kan vara klara för en prova på 20 km om elva månader. Fast då vill jag gärna att hon går i 10-tempo, så vi slipper såsa runt banan.

Ja, just nu känns allt kul, men imorgon blir det ledigt då jag är ensam hemma. Vill inte riskera att något händer så man blir liggandes i buskarna... I övermorgon hoppas jag kunna rida lite dressyr på kvällen åtminstone, om föräldrarna behagar komma hem i vettig tid. Annars blir det mer vila och en ohyggligt pigg Ariel på söndag...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0