Bästa tjejen!

Igår ville Ariel inte komma på inkallning. Som straff tog jag in Hampus istället och då stod hon förstås vid grinden och trånade. ;-) När jag var klar med Hampus ropade jag på henne igen och då kom hon i trav med spetsade öron. Bäst att ställa upp innan matte ändrar sig...
 
Tog in en liten studsboll till stallet. Hon höll sig lydigt på rätt ställe bredvid mig, men i övrigt var det mycket luft i steget och lite skutt här och där. Överskottsenergi var bara förnamnet... Gjorde i ordning henne för lite longering och så gick vi ut till ridbanan. Mötte S och började prata, då vi inte setts på ett tag. Ariel ställde sig genast och sov. Fina tjejen! Hon vet att det inte är någon mening att ödsla energi när matte står och pratar... Vilken härlig distanshäst hon skulle ha blivit!
 
När jag pratat klart (efter ungefär tio minuter...) så vaknade Ariel direkt och var på tårna igen. Valde därför att släppa henne lös på ridbanan några minuter så hon fick rusa av sig. Det är ju plogat ett brett spår längs fyrkanten, så först följde hon det några varv. Men sedan började hon showa och skutta runt i djupsnön också. <3
 
När den värsta busigheten var borta jobbade vi på lina en stund. Fokus var övergångar mellan halt, skritt och trav. Det blev fem minuter i vardera varv, passet var mest tänkt som lite hjärngympa och igångsättning på böjt spår. Ariel lyssnade riktigt bra, även om vissa övergångar från trav till skritt blev tempoväxlingar mellan olika travtempon. ;-)
 
Vi avslutade med att repetera flytt av fram- och bakdel samt ryggning och hon var direkt med på noterna. Jag har vant mig så mycket vid Hampus så jag glömt hur alert hon är... Fina, fina Ariel!
 
Hon fick äta kraftfoder medan jag pysslade om henne och sedan återvände hon nöjd till hagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0