Summering av 2012

Oj vilket turbulent år det varit! Men vi tar det månadsvis.
 
Januari
Jag började rida i min nya bomlösa sadel, som var helt underbar. Ariel stod på bantardiet och minskade långsamt i omfång. Vi red långa, lugna pass i skritt och lite trav.
 
 
Februari
Det blev mer fokus på galopp denna månad. Det var dock fortfarande långt och länge som gällde. Äntligen kunde jag känna Ariels revben. Jag red en dressyrträning för F.
 
Mars
Fortsatt distansträning med lite mer tempo, upp till 4 mil per vecka. Stallet isolerades på grund utav en förkylning och Ariel fick sig en lättare släng med temperaturökning. Äntligen var hon färdigbantad och i perfekt hull.
 
 
April
Jag var bortrest första veckan, sedan var det uppladdning till tävlingen som gällde... Tävlingen blev ett riktigt antiklimax där Ariel visade att distansritt var tråkigt! Det tog ett tag att analysera vad som hänt och hur vi skulle gå vidare. Ariel tömkördes en gång av F.
 
 
Maj
Det var mycket galoppfokus denna månad, mestadels i backe. Jag hann med tre hoppträningar, där vi red en bana i galopp, slog vårt hopprekord när vi hoppade 60 cm och konstaterade att bomlösa sadeln inte gick att hoppa i. F tömkörde Ariel två gånger och medryttare M kom in i Ariels liv. Det var ömsesidig kärlek redan från början. Jag åkte själv med Ariel till Säva på terrängträning.
 
 
Juni
Hampus flyttade hem och släpptes ihop med Ariel. Hon var ganska besviken över erbjudandet. Av alla snygga valacker i stallet fick hon en omusklad gammal farbror... Hon fick gå en hoppträning med E på ryggen och efter det tog jag beslutet att skicka Ariel till hingsten Lyckängs Rex.
 
 
Juli
Ariel var borta hela månaden, men det var först i slutet som hon blev betäckt.
 
Augusti
Ariel var borta hela månaden och konstaterades dräktig med ultraljud.
 
September
Ariel kom hem dräktig i mitten av månaden och fick återvända till sin älskade lösdrift. Jag började skritta igång henne.
 
 
Oktober
Jag red några pass innan jag gav upp. Ariel var alldeles för hovöm och vi fick invänta hovslagare för skoning.
 
 
November
Skorna åkte äntligen på och igångsättningen fortsatte. Jag hann skritta några pass när Ariel sparkade sig själv i hagen, fick en bula och mera vila. Igen...
 
 
December
Äntligen blev det några pass, med en glad och trevlig häst.
 
 
Vi hade ganska många mål uppsatta 2012 och utvärdering av dem samt nya mål för 2013 kommer förstås imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0