Fantastisk hoppträning!

Igår var Ariel fortfarande ute när jag kom med bilen, så hon fick gå in direkt så hon hann äta middag innan träningen. Medan hon åt borstade jag henne och kratsade hovarna, samt tog på sadeln och givetvis min utrustning. Sedan var hon klar precis när jag kom med tränset. Duktig tjej. :-)

Vi provade att rida i bomlösa igår, samt plocka bort nosgrimman på tränset. Detta är mest för att jag upplever att hon blir frustrerad när hon inte kan gäspa med nosgrimman och jag tror egentligen inte att hon behöver den.

Skrittade fram en kvart innan vi gick in på banan, sedan blev det lite planlöst jogg och några galopper i bägge varven innan vi samlades för genomgång. Ariel samsades med två riktiga tävlingsponnyer, så vi fick variera och anpassa övningarna lite efter de olika nivårerna. Men V gör det så himla bra, så det är inga problem. :-)

Började med att trava över bommar på ett S-format spår. Ariel tyckte det var lite halvt avancerat då spåret svängde, men när hon lyssnade på mig (och jag gjorde rätt!) så var hon superduktig. Det var en riktigt bra övning, lösgörande för bogarna och mjukgörande för lederna. :-)

Sedan hoppade de andra fyrstuds på böjt spår. När de var klara med övningen fick Ariel trava mot serien, men istället för hinder var det bommar på de tre första hindren och sedan en upphöjd bom på sista hindret. Vi försökte komma i galopp mot serien, men det viktiga var att jag hade ett bra tempo med en häst som bjöd ordentligt mot serien.

Det som egentligen var svårast i serien var för mig att hålla kvar tyglarna. ;-) Efter att ha hoppat genom serien några gånger i varje varv övergick vi till att hoppa en liten bana. De andra fick lite olika banor med kortare och längre vägar, men Ariel och jag höll oss till samma bana där vi hoppade tre hinder med långa vägar och avbrott till trav när det kändes obalanserat.

Det gick oerhört bra att hoppa banan! Vi höll inte galoppen hela tiden, men hon hade en bra bjudning och det var mer galopp än tidigare. Jag kom dessutom till ridning (ovanligt...), kunde driva mot hindren och hålla kvar tyglarna. Det tar sig!

V var mycket nöjd med oss och tyckte det var helt okej att hoppa i bomlösa så länge hindren var så pass låga som de var. Sedan får vi nog köpa oss en hoppsadel, för Ariel tyckte det var superkul hela tiden. :-) Det gick bra att rida utan nosgrimma också, Ariel stod och gäspade under flera av våra skrittpauser, så hon uppskattade verkligen att slippa nosgrimman.

Vi skrittade av i en kvart innan det blev stretching, avsvampning och massage av bakben. Sedan fick Ariel äta gräs i tjugo minuter innan hon fick sova på skötselplatsen medan jag mockade. När hon var tillbaka i boxen fixade jag foder och städade undan utrustningen innan jag åkte hem i skymningen.
Trackback
RSS 2.0