Omedvetna framsteg

Det blev senare än jag tänkt mig igår, så Ariel fick sig bara en snabb avborstning där utrustningen skulle vara, innan jag kratsade hovarna, sadlade och tränsade. Hon var med på noterna och skyndade sig mot ridbanan. Sötaste, hon älskar verkligen att arbeta!
 
Skrittade fram genom att rida igenom LB:2. Det är bra, då får jag möjlighet att träna på programmet utan att Ariel lär sig hur det går. Sedan joggade jag henne varm i trav och galopp på längre tygel. Lättridning och lätt sits. Hon kändes så mjuk efter det, så mottaglig för arbete.
 
Fortsatte med att rida fram på volten, där vi gjorde övergångar i alla gångarter. Blev inte många steg i varje gångart, men det var roligt att se hur lyhörd hon blir av det arbetet. :-)
 
Sedan red vi igenom LB:2, vi repeterade några olika moment som inte blev så bra, inridningen med halt hälsning samt galoppvolten i höger varv. Den sistnämnda var jättesvår att få till ett bra avslut, hon vill gärna gena sista biten så hon får det svårt med linjen efteråt. När vi gjort om den tre gånger (dsv tre volter efter varandra) och den sista blev bättre, berömde jag och red vidare. Insåg när vi ökade på diagonalen att vi för bara några veckor sedan skulle haft det jättekämpigt att rida tre varv på en 15-metersvolt i galopp... Det är så lätt att missa de små framstegen!
 
När vi ridit igenom programmet klart fick hon skritta av längs klätterstigen. Det var jobbigt tyckte hon, speciellt när det blev mycket rötter och stenar kombinerat med uppförsbacke. Bra träning tycker jag. :-) Satt av och skrittade av vid hand sista biten när det var grusväg. 
 
Nöjda och glada efter passet var vi bägge två. :-D Nu kommer jag inte rida mer programridning på henne, förutom kanske framskrittning, utan istället fokusera på de olika delarna och göra dem på andra ställen. Halt lite här och var från trav, galoppvolter då och då, ökningar lite varstans. Tror det kommer ge mer än att rida hela programmet, då hon tenderar att bli ivrigare och ivrigare ju mer vi rider. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0