Hopptävling!

Igår var det dags att bekänna färg... Gjorde i ordning Ariel och skrittade fram några minuter. Red sedan ned till lägdan för att rida fram. Där stod två koppelräck (40 och 60 cm tror jag), men jag nöjde mig med att trava och galoppera lite för att få henne mjuk i kroppen. Sedan var det tillåtet att hoppa fram inne på banan, så vi skrittade dit och galopperade ett par långsidor. Hoppade första hindret, en oxer (som kändes sjukt stor!), ett par gånger. Man fick även hoppa fram på hinder nummer fem, ett koppelräck, men eftersom det även fanns koppelräck på lägdan så lät jag bli.
 
Skrittade iväg tio minuter då Ariel och jag skulle hoppa ganska sent. Sedan red vi till lägdan för mer uppvärmning. Planen var att börja hoppa fram när M på Putte red iväg till start och göra sista språnget när M på Zinbad gav sig iväg från lägdan till ridbanan. Kruxet var bara att det inte fanns några hästar på lägdan... Red till ridbanan och konstaterade att M och Putte redan var inne och hoppade. :-S Fick skynda mig tillbaka lägdan och hoppa några språng på vardera hinder. Det kändes så häftigt att hoppa det högre koppelräcket och sedan galoppera i full fart över lägdan. Nästan lite fälttävlanskänsla. ;-)
 
Sedan skrittade vi upp till ridbanan igen och hann pusta någon minut innan det var vår tur. Perfekt timing även om jag inte riktigt tänkt mig att framridningen skulle bli som den blev. ;-) Ariel travade in på banan med spetsade öron och så började vi hoppa. 
 
Första språnget kändes enormt, det var en så grymt härlig känsla! Vi hoppade alla hindren felfritt (även omhoppningsbanan) och precis som på träningen blev det en del svängar i trav då Ariel inte riktigt orkade hålla galoppen. Men det gör ingenting, det var så roligt att få hoppa, att ha en häst som ställer upp så som Ariel gör. :-) Jag måste jobba mer på min balans, så nu blir det en del fokus på det när vi rider ut. Hissa upp stigbyglarna riktigt högt och hålla balansen. :-D
 
Snälla A-M fotade, så grymt läckra bilder! Den första bilden tror jag att jag skall köpa och rama in... <3
 
 
Joggade av Ariel på lägdan efteråt och hon var grymt fin! Det är sådana stunder man skulle velat ha det filmat... Sedan skrittade vi av avsuttet (utan sadel också) längs grusvägen. Ariel var rätt trött i huvudet, men var snäll och gick bredvid mig hela tiden. Hon kunde till och med skritta av sig själv. ;-)
 
 
Tillbaka i stallet blev det avduschning innan hon fick återvända till hagen och mysa med Spirit igen. :-)

Kommentarer
Postat av: Tove Eriksson

Oh, så duktiga! Stort grattis till debuten.
Jätte fina bilder. :)

Svar: Tack snälla! Ja, vi är väldigt bortskämda med en bra fotograf även här uppe. :-)
Ariel

2014-07-15 @ 23:31:38
URL: http://ttie.blogg.se
Postat av: Johanna

NU har jag sett bilderna också! Superfina! Klart du ska köpa och rama in! Grattis till den fina debuten!

Svar: Tack snälla! Jo, den rosalila måste jag nog köpa... :-D
Ariel

2014-07-16 @ 22:30:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0