Ofokuserat i värmen

I onsdags var det dressyrträning igen. Det var helt vansinnigt varmt, runt 30 grader i skuggan. :-S
 
Skrittade fram Ariel ute på grusvägen, sedan joggade vi fram på volten för P. Fick galoppera på volten och sedan fortsätta längs långsidan. Tänka att hon skall vara svagt böjd, bara så vi får känslan av böjning. Ariel var inte särskilt fokuserad, utan verkade vara någon helt annanstans.
 
Red igenom galoppdelen i LB:1 och det är svårt för oss. Ariel har inte riktigt styrkan att behålla galoppen i hörnen, speciellt inte när vi skall vända snett igenom. Under en skrittpaus kände jag att jag var alldeles snustorr i munnen, så varmt var det! Så att Ariel kändes lite off var kanske inte så konstigt...
 
Jag började återfalla i mitt gamla mönster att sitta ovanpå Ariel i galoppen, hamna på utsidan och sedan helt tappa balansen och bromsa henne. Fy vad arg jag blir på mig själv. Jag VET hur jag skall göra, men jag gör det inte. :-( P sade åt mig att bara fortsätta rida, inte bry mig om jag hamnade lite i obalans utan bara återgå till hur det skall vara. Lätt att säga, men svårt att få till. Suck!
 
Det var första träningen på länge då jag inte kände det som att vi gått framåt. Samtidigt galopperade vi genom kortsidan och vände snett igenom, det är inte precis en lätt övning... Får ta några djupa andetag och sedan kämpa vidare.
 
Ariel fick sig en välförtjänt dusch innan hon återvände till hagen igen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0