Rekord x 2

Igår, när det var så varmt att man knappt orkade röra sig, hämtade jag in en glad Ariel från hagen och gjorde i ordning till hoppträning. Vi skulle få träna på banan som vi skall hoppa på tävlingen på söndag, så skönt för oss nybörjare att göra det lite enklare. :-)
 
Vi började med att värma upp på en åttvolt med tre travbommar i mitten. Först skulle det vara skrittövergång med skänkelvikning ut mot långsidan i bägge varven, sedan efter ett tag blev det istället skänkelvikning i trav följt av galoppfattning och övergång till trav efter halva volten. Det var en riktigt bra övning för Ariel! Jag kände mig lite taskig när jag saktade av till trav varje gång hon började få igång galoppen, men det är mer stärkande för henne att fatta ofta, än att galoppera länge. 
 
Sedan fick vi hoppa fram på hinder nr 3, ett koppelräck med anridning från spåret och diagonalt in. Trav emot och galopp efter. Ariel var lite off och okoncentrerad, så det blev långsam trav, något slags konstigt hopp över och trav efteråt, så jag fick fatta galopp. Men efter några språng kom hon igång bra och galopperade fint. Vi fick hoppa i galopp ett par gånger innan vi gav oss i kast med att hoppa linjerna på banan.
 
Först hoppade vi ettan, tvåan, trean som var en oxer på långsidan, en lite knepig vändning inåt på ett plank, ut på spåret igen, in på diagonalen och koppelräcket. Svängarna var det som var svårt, Ariel tittade till på hindren lite, men bara jag höll om benen så hoppade hon. Fina tjejen!
 
Sedan hoppade vi fyran och femman som var på långsidan längst från läktaren. En oxer med mur i framkant och ett koppelräck. Ariel kikade lite på muren, vad var det liksom? Men hoppade utan några bekymmer bägge hindren. :-)
 
Vi avslutade sedan med att hoppa sexan och sjuan som stod på stora diagonalen. Först en oxer och sedan en grind. Inga bekymmer där heller, så länge matte styr ordentligt. ;-)
 
Eftersom vi skulle tävla på tre olika höjder i gruppen (40, 60 och 80) så blev det massor med skrittpauser mellan hinderjusteringarna. Vilket var så skönt, hästarna hann pusta och även vi ryttare...
 
När vi hoppat alla linjer fick vi hoppa hela banan i ett svep, så som det blir på tävlingen om man klarar grundomgången. Det blev en lång bana! Efter sjuan vände man till höger och hoppade trean (koppelräck) från andra hållet, red förbi femman och hoppade tvåan från andra hållet (plank). Sedan red man som en volt till femman (koppelräck) och så avslutade man på diagnoalen igen med sexan (oxer) och sjuan (grind). 
 
Ariel var superduktig! Hon bjöd hela tiden mot hindren, vi tappade galoppen någon gång ibland när hon inte orkade i en sväng, men så länge jag styr och stöttar henne, så hoppar hon. Fina tjejen! P avslöjade efteråt att hindren låg på 50-60 cm och hon tyckte att jag skulle vara med i 60 cm snarare än 40 cm. Får fundera lite på det... Två rekord blev det denna träning, tolv hinder i sträck och höjd på 60 cm. Heja oss!
 
Skrittade av Ariel och dushade henne innan hon fick återvända till hagen. Det var så roligt att hoppa, längtar till tävlingen! :-D

Kommentarer
Postat av: Johanna

Vad kul!
Rid båda klasserna?
Ett varv på 40 cm för att komma igång och sen 60 cm?

Svar: Oj oj oj... Känns som jag kommer vara helt slut redan efter 12 hinder. ;-) Men jag har ändrat till 60 cm och så får jag klura om det skulle vara bra med 40 cm också.
Ariel

2014-07-10 @ 17:54:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0