Ridläger dag 2, pass 1

Igår red vi som första grupp på morgonen. Det var skönt, eftersom värmen kom tidigare än innan och det blev väldigt kvavt på eftermiddagen. 
 
Ariel låg helt utslagen i hagen, men klev upp medan jag tog ut utrustningen till skötselplatsen. Sedan gick hon mig till mötes vid grinden och ville väldigt gärna följa med mig. <3 Däremot såg hon lite skeptisk ut när jag tog fram sadeln, rida igen när vi jobbade så mycket igår?
 
Skrittade fram en stund på grusvägen, det kändes som vi behövde mjuka upp oss bägge två. Inne på ridbanan fick vi sedan i uppgift att värma upp genom att galoppera. Vi skulle stå upp i lätt sits och bara låta hästarna rulla på, tills det kändes som att de mjuknade, då skulle vi sätta oss ned och jobba i galoppen. 
 
Jag måste erkänna att Ariel blev väldigt fin av den uppvärmningen. Hon taggade till lite mer än hon brukar i dressyren och jag fick ett härligt tryck i henne resten av passet.
 
Vi jobbade med skänkelvikningar, först på hörnlinjerna i trav. Ariel börjar förstå vad jag egentligen vill att hon skall göra, så vi fick öka kraven lite på hur pass mycket hon tvärar. Roligt med framsteg!
 
 
Sedan blev det skänkelvikning på volt följt av galoppfattning. Jag blir lite för ambitiös på volten, så Ariel måste ta i mycket mer än nödvändigt. Hon måste inte tvära jättemycket, utan det är viktigare att hon flyttar sig i sidled. Jag måste tänka att framdelen också skall flyttas, så det inte bara blir bakdelen och hon får det kämpigt. 
 
Galoppfattningarna blev sådär, där måste jag bli bättre på att göra bra fattningar. Ge hjälperna på rätt sätt och inte bara trassla till det och så "råkar" det bli galopp. Bitvis var hon väldigt fin på volten, jag kunde sitta i sadeln och njuta. :-)
 
Joggade av en väldigt fin häst, jag blir alldeles lycklig när jag tänker på hur hon kändes. Bara jag rider så är hon helt fantastisk! Vi skrittade sedan av ned till sjön och plaskade runt lite, Ariel tyckte det var mer okej igår än dagen innan, men har inte helt köpt konceptet med så mycket vatten. ;-) Duktig är hon som går i vattnet i alla fall, hon litar verkligen på mig.
 
Tillbaka vid skötselplatsen blev det avdsuchning av genomsvettig häst och sedan fick hon vila i hage till eftermiddagspasset. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0