Skänkelvikning i trav

I lördags var det träning igen. Vi skrittade fram ute och hann även jogga lite på ridbanan. Hon blir så himla fin så fort hon kommer in på banan, vet att det är fokus matte som gäller och bara dansar. <3
 
 
 
Vi började med att få igång bakbenen, genom att göra skänkelvikning i trav. Vände snett igenom, lättridning trav första biten, sedan räta upp hästen, nedsittning trav och skänkelvikning. Fokus egentligen mest på att få henne att flytta i sidled, men med mer korrekt skänkelvikning åt vänster efter några varv. Åt höger är det fortfarande svårare, där vill gärna bogen smyga iväg i förväg.
 
Det är fascinerande att sitta ned på henne, jag sitter mycket bättre än jag trodde. Men så får jag hålla ett bekvämt tempo också. ;-) P är noga med att vi inte tränar på för många saker samtidigt, det får inte bli för svårt, bara roligt.
 
Sedan återvände vi till voltarbetet, men den här gången mitt på ridbanan istället för i bortre hörnet. Dvs jag fick klara mig med bara två "väggar". ;-) Tempoväxlingar i trav, där hon blev grymt fin i vissa steg när jag kortade. Jag måste bara tänka ännu mer på att spänna magen och våga bromsa så hon nästan går ned i skritt. Det gör ju inget om det råkar bli skritt något steg, det är ju ingen tävling utan träning för att få ett bättre register och starkare bakben.
 
Sedan galopperade vi. Jag fick en tillsägelse, för jag envisas med att kräva mer än vad som är nödvändigt. Just nu är målet att få igång galoppen och hålla den på volten tills jag väljer att bryta av. Jag trixar och krånglar till det genom att försöka få henne att gå ställd samt på exakt det voltspår jag bestämt. P påpekade att det är för tidigt med sådant, just nu måste vi bara få igång galoppen och lära både mig och Ariel att vi faktiskt kan hålla igång galoppen. Jag måste rida mindre och åka häst mer. :-P
 
Vi lyckades med flera fina fattningar, när jag inte krånglar till hjälpgivningen utan bara sitter med. P konstaterade sedan att när jag slutade rida och åkte med istället, så lyckades vi galoppera flera varv i galopp. Heja oss!
 
Sedan fick jag jogga av Ariel ett par varv innan halvtimmen var slut och vi skrittade av ute på grusvägen. Ariel var så nöjd med sig själv. Duschade av henne och sedan fick hon rulla sig njutningsfullt i hagen. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0