Experimentera med inspänning

Igår stod Ariel vid grinden och stampade. Hon har helt klart tröttnat på att vara ledig. ;-) Band fast henne ute och gjorde klart för longering. Det blev tömkörningsgjord också, då jag tänkte prova med inspänningstyglar igen. Jag tycker det underlättar att få henne att tänka i form, som ett stöd tills hon orkar jobba rätt hela tiden.
 
Vi började några minuter utan inspänning och det var en väldigt sprallig tjej. Lite för överilad trav för min smak och hon lade in galopp här och där när hon kände för det. ;-) Så länge hon fattade rätt galopp lät jag henne rulla på så länge hon orkade (vilket oftast blev ett halv varv), men blev det korsgalopp så var jag noga med att bryta av till trav direkt.
 
Sedan tog jag på inspänningstyglarna. Började först med att ha dem längst ned, höjde dem sedan till översta spännet och provade även i mitten. Tyckte det fungerade bäst med mitten, då var hon inte så irriterad över dem. Men hon tyckte att de var ganska onödiga. ;-)
 
Hon var väldigt taggad hela passet, så jag försökte att dämpa henne och jobba lite med tempoväxlingar. Men det blev inte samma fina känsla som sist, det märks att hon fått vila längre än hon själv önskat. 
 
Hon var grymt fin i både trav och galopp när jag fick henne ställd inåt, det märks att hon får lättare att jobba rätt när hon hamnar i rätt balans.
 
Efteråt blev det helduschning, inte för att vi egentligen gjorde så avancerade grejer, men för att det var väldigt varmt. Ariel var nöjd, förutom när jag skulle duscha bakom öronen. Hon tycker det är helt onödigt. :-P
 
Känns så bra att vara igång igen, nu kör vi full fart mot premieringen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0