Träna på busgalopp

I torsdags var det premiär för dressyrträning för P. Första träningen på mer än två år för Ariel. Jag har ridit Hampus för P, så vi var inte nya för varandra. 
 
Skrittade ut längs klätterstigen innan träningen, så Ariel var ordentligt framskrittad när vi kom in på ridbanan. Berättade lite kort om Ariel, att hon varit mammaledig och skadad, så vi inte gjort något vettigt på två år. Innan dess var jag inte helt säker på vad hon skulle bli för häst heller, så grundutbildningen var lite ojämn om man säger så.
 
Vi fick börja med att trava på volten, hålla voltspåret samt minska och sedan öka volten igen. P tyckte att Ariel var fin, men varför hade hon inte lika bra gångarter som Hampus. ;-) Snacka om att man skulle vilja kombinera de två hästarna. :-P
 
Sedan blev det galopp, lite obalanserat och studsigt ungefär ett halvt varv. Förklarade för P att vi är hopplöst dåliga att galoppera på volt, så jag fick order om att strunta i voltstorlek, böjning etc och bara koncentrera mig på att hålla galoppen. Det blev lite busgaloppskänsla, bara att rejsa på, ju fortare desto lättare för Ariel att hålla igång. ;-)
 
Det kändes skönt att rida för en tränare som inte gjorde så stor "sak" av våra bekymmer, utan gav oss en uppgift vi faktiskt klarade av. Hon tyckte det skulle vara skoj att fortsätta jobba med Ariel, då det säkert går att plocka fram lite mer gång i henne när hon blivit starkare. Framförallt bakbenen måste stärkas mer. 
 
Men konstigt vore annat, när hon tränats upp som distanshäst tills hon var fem, sedan varit mammaledig och skadad i över två år..
 
Vi var nöjda bägge två när vi skrittade av längs grusvägen. Ariel fick sig en dusch efteråt och gäspade en hel del. Längtar redan till nästa träning!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0