Övergångar är nyttigt

Ariel har fått vila några dagar då jag haft fullt upp, så i fredags fick det bli longering. Det var länge sedan sist, men det är en träningsform jag egentligen tycker väldigt mycket om. Jag blir hjälpt av att se hur hon rör sig från marken och hon får en chans att slappna av och kanske bocka bort lite spänningar utan att matte sitter på ryggen och stör.
 
Ariel var ganska taggad i början, men successivt slappnade hon av allt mer. Hon hade inte glömt hur man beter sig i lina, men försökte verkligen hitta på ursäkter för att få busa. Till exempel när hon skvätte grus på några bommar som låg en bit bort, det måste ju vara en signal att rejsa? ;-)
 
Vi jobbade väldigt mycket med övergångar, halt-skritt-trav-galopp och allt däremellan. Hon lyssnar otroligt bra på rösten, men även på hur jag hanterar pisken och vad jag gör med min kropp. Vissa ögonblick var hon verkligen läcker att titta på, även om hon ibland hade uppmärksamheten på annat håll än på vad matte ville.
 
Galoppen var rätt okej, det blev korsgalopp ibland och då var jag noga med att bryta av. Men hon kunde göra fina fattningar och även hålla galoppen ett helt varv. Det kommer bli så bra det här, bara hon får tid att bygga upp sin kropp igen. Hon var lite flåsig när vi var klara, men inte så farligt ändå. Däremot var hon mentalt trött, så det var bra att jobba lite i lina för henne.
 
Från och med fredag kväll går de dessutom ute dygnet runt, vilket jag tror kommer vara väldigt bra för min virrpanna. Kanske dämpar hon sin energi lite under ridning framöver... ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0