Runda volter

Igår var jag uppe tidigt för att rida träning för P. Hämtade Ariel i hagen, hon hade inte hunnit så långt, så jag vet inte hur länge hon varit ute. ;-) Gjorde i ordning henne och skrittade sedan fram i 25 minuter för att vara säker på att hon var ordentligt varm i kroppen.
 
Vi fick börja med att skritta på volten och göra mindre volter i skritt. Många saker att hålla reda på, som vanligt, men Ariel blev riktigt fin ju bättre jag red (öh, hört den förr?). Sedan gick vi över i trav med samma jobb. Jag behöver bli bättre på att hitta en startpunkt och en avslutningspunkt på volten, som förstås skall vara samma. Volter är verkligen skitsvårt!
 
När det blir stenhårt i backen och man bara kan skritta, då skall jag mäta upp med koner olika storlekar på volterna och verkligen träna på hur de skall kännas... Men jag hoppas det dröjer till dess, vill träna mer för P innan dess. :-)
 
Vi galopperade även en del och förutom lite trassel i själva fattningen (ofta fel galopp) så gick det så mycket bättre än tidigare. Jag blir förstås överambitiös som alltid och höjer kraven alldeles för mycket. Vi fick galoppera på stora mittvolten och sedan skulle jag göra en lite mindre volt, varvid jag gjorde en galoppvolt på 8 meter. Stackars Ariel... :-P Fast vi klarade faktiskt volten! ;-)
 
Tror P suckade lite över mig också, sedan förklarade hon att med lite mindre volt, menade hon allt från 15 meter till 19 meter. Minska lite, inte extremt. Sedan sade hon något väldigt bra när vi hade joggat av i en mycket trevlig form. Jag skall försöka tänka på Ariel som två hästar. I traven är hon en vuxen häst som skall arbeta i ändamålsenlig form, vara ställd och böjd på volten. I galoppen är hon en unghäst, där det viktigaste är att hon bjuder i galoppen och följer med det spår jag valt.
 
Skrittade av en mycket nöjd Ariel i skogen, det blev en halvtimmes lugn skritt. Hon var helt torr efteråt, så klippningen var en fullträff. Eller så jobbade hon inte lika mycket som jag. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0