Hoppa studs är roligt!

Förra onsdagen (17/9) var det hoppträning igen. Ariel var inte särskilt intresserad av att komma i hagen, så jag tror det blir helt rätt att ge henne ledigt ett tag. Hon hade dessutom varit inne och fått årets influensavaccinering tidigare under dagen, så jag tror vila kommer bli bra.
 
Men då vi ändå var anmälda till träningen så tempade jag henne (ingen feber) och beslöt mig för att vi skulle vara med så länge hon inte blev ansträngd. Skrittade därför fram henne avsuttet och så tog vi en del pauser under träningen. 
 
Vi fick rida fram genom att trava över bomserier, först upphöjda bommar (i ena änden) med kort avstånd (för att korta upp traven) och sedan några bommar med lite längre avstånd (för att länga traven). Ariel skötte sig riktigt bra, bara jag var noga med min ridning. Sedan vände vi på det så vi först fick länga och sedan korta upp, det var lite svårare. ;-) 
 
Sedan jobbade vi med två galoppbommar där det skulle vara två galoppsprång emellan. Ariel hade lite halvsvårt att få ordning på bommarna, tills jag fick tillsägelse att titta på första bommen. Kändes konstigt, eftersom jag lärt mig att aldrig göra det. Men när jag tittade på bommen, då visste Ariel var hon skulle ta av och galoppen gick mycket bättre. 
 
Sedan hoppade vi en studsserie med tre hinder. Första gången vi kom emot hindret tyckte P att jag skulle driva på Ariel ordentligt. Jag anade vad följderna skulle bli, men beslöt mig för att ändå följa P:s råd. Ariel svarade förstås på min drivning och rusade genom serien. ;-)
 
P har aldrig tidigare sett Ariel hoppa serie. Vi har bara hoppat olika övningar, som nästan alltid inkluderat böjt spår, vilket bromsar upp Ariel naturligt då hon har jobbigt för svängar. En serie på rakt spår, där Ariel ser exakt vad som väntar henne redan när hon vänder upp från kortsidan, det är MYCKET roligare och enklare. Så hennes naturliga bjudning är egentligen allt som behövs. Skrattade lite och sedan fick P ändra sina instruktioner till att hålla ihop Ariel lite mer...
 
Vi hoppade studsserien några gånger, sedan byggdes det på med en oxer efteråt och då valde jag att nöja mig med träningen. Ariel hade varit så duktig, men jag ville inte riskera hennes hälsa i och med att hon blivit vaccinerad. Istället skrittade vi av. 
 
Diskuterade med P sedan och jag skall försöka jobba med bomserier en del på egen hand, med kortare avstånd emellan än en meter. Sedan är travhoppning bra för mig och Ariel, så Ariel verkligen får hoppa på styrka och inte fart (som hon gör nu). Dock får hon vila ett tag nu, då jag är bortrest ganska mycket. 

Kommentarer
Postat av: Juli

Kul att det gick bra! Hästar mår bra av vila ibland, och vi människor med :)

2014-09-24 @ 20:37:06
URL: http://beaochjag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0