Träningsvärk

I onsdags var det äntligen dags för dressyrträning igen. Det var ju en månad sedan sist! Jag hoppas att det blir oftare framöver, men då gäller det förstås att fler i stallet vill träna. En gång i veckan tycker jag är optimalt, det ger så otroligt mycket varje träning!
 
Den här gången testade jag att rida fram ordentligt innan. Skrittade längs gräsvägen bort mot hammar och joggade sedan på lång tygel i både trav och galopp. Det är fantastiskt egentligen, att jag kan galoppera Ariel på lång tygel i terrängen. Hon är för underbar!
 
Klättrade genom skogen och tog sedan grusvägen hem, där jag gjorde massor med övergångar. Tyckte att Ariel blev riktigt fin av jobbet och jag upplevde att hon var mer "framme" när vi började träningen. Så jag kommer fortsätta försöka hinna med lite mer framridning innan träning.
 
Vi jobbade med trav på volten, fokus på ställning och böjning. Sedan gjorde vi mindre volter i volten, vilket var ursvårt. Jag fick verkligen inte till det i vänster varv. Suck! Därefter blev det tempoväxlingar i trav där jag skulle ha lite passage-tänk i traven. Inte så vi gick i passage, långt därifrån, men med det tänket kunde jag korta hennes trav väldigt mycket och sedan rida fram ur det.
 
När jag sedan fick göra om de små volterna i trav gick det mycket bättre, för att jag satt ned i traven istället för red lätt. :-P Måste få in i huvudet att Ariel inte längre är en unghäst utan klarar av att jag sitter ned på hennes rygg. ;-) Så från och med nu blir det nedsittning i traven under träningarna.
 
Sedan galopperade vi och P konstaterade att det verkligen hänt något med galoppen. Jag kunde sitta bättre även den här gången, hade händerna lågt och hittade återigen höfterna. Hurra! Vi jobbade sedan med små tempoväxlingar även i galoppen. Jag tycker att det är ursvårt, men det blir helt klart bättre allt eftersom.
 
Sedan var träningstiden slut och jag fick jogga av Ariel i lättridning trav innan jag skrittade av henne avsuttet. Hon var plaskvåt av svett, då hon satt så mycket vinterpäls redan. Tror det är dags att ta beslut om avtrappning av arbete eller klippning... Skall fundera lite till hur vi skall göra framöver. Hade ju tänkt vila henne, men samtidigt är det så roligt med ridningen just nu...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0