Ingen wow-känsla men nyttigt

Igår var det dressyrträning i Nyland. Skrittade fram ute, först på lång tygel och sedan med halter, ställa i nacken och göra skänkelvikning. Tre dagars vila hade Ariel haft, och även om det blir utvärdering först om en månad, så verkar total vila inte vara bra. Hon kändes inte alls lite "framme" som hon gjort de senaste passen, dvs den där känslan av att jag tar tyglarna och vi är nästan på samma ställe som vi var när vi avslutade föregående pass. 
 
Joggade fram på ridbanan i lättridning, med samma lite stretiga känsla. Försökte ignorera den så gott det gick, gjorde lite serpentiner men det blev lite halvt ofokuserat från min sida också, då föregående grupp höll på att avrunda sin träning. Galopperade några varv i lätt sits, då vinglade hon nästan värre än hon gjort på ett halvår. Suck! Blev så irriterad på att allt inte är på plats per automatik, att det inte kan få vara lite enkelt någon gång. 
 
Sedan var det vår tur. Ariel fick pusta lite i skritt medan P frågade om jag skulle tävla snart (så vi skulle fokusera på programridning) eller om vi kunde ägna oss åt lite roligheter hon tänkt ut. Kanske tur för oss att vi inte skall tävla snart? ;-)
 
Fick börja med att trava på volt över tre bommar som var upphöjda i ena änden. På motsatta sidan om volten skulle jag göra en övergång till skritt några steg. Övningen kändes verkligen hopplöst dålig...Ariel travade förviss okej över bommarna, men jag fick varken någon riktig ordning på volten eller på övergångarna. Kändes mest fladdrigt och instabilt. Suck!
 
Ändrade sedan övningen så jag skulle fatta galopp efter bommarna, galoppera genom volten och bryta av till trav strax innan bommarna igen. Fick faktiskt en hyfsad känsla i galoppen, där hon kunde gå rättställd ibland, men då blev förstås volten inte den bästa alla gånger. Tänk att det skall vara så svårt! Sedan blir jag så fokuserad på att hålla galoppen, att jag gör övergången för sent och kommer snett mot bommarna. Stackars häst...
 
Vi gick därefter vidare till en annan bomserie som stod uppställd, där första och sista bommen var lite upphöjd, medan de två i mitten var mycket upphöjd. Dock bara på ena sidan även här. Skulle uppskatta att mittenbommarna gick till knäna på Ariel, så rejält jobb för benen blev det... Vi skulle rida som i en åttvolt, så varje gång vi bytte varv travade vi över serien. 
 
Här jobbade Ariel på superbra, även om jag inte var nöjd med volterna. Svårt att få till ställning, böjning och rätt storlek... Men jag kände hur ryggen verkligen svingade och hur bakbenen fick jobba ordentligt. Det var en tuff övning, men Ariel klarade den galant. <3
 
När nu bakbenen var ordentligt igång fick jag rida på stora mittvolten i trav och göra tempoväxlingar. Återigen blev det ingen wow-känsla, men visst fick vi till lite större skillnader i traven än tidigare. Men jag behöver bli bättre på att inte ta så mycket i tyglarna för att korta henne, utan rida mer med sitsen. 
 
Joggade sedan av en fin tjej, som dock inte kändes lika fantastisk som jag vet att hon kan kännas. Samtidigt var det ett väldigt bra arbete vi fick göra, så jag får försöka vara nöjd med det och inte förvänta mig toppkänsla varje träningspass...
 
Skrittade av ordentligt ute, så hon inte skulle ha någon mjölksyra kvar i musklerna. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0