Ridläger dag 1, pass 2

I lördags eftermiddag var det markarbetespass mot hoppning. Vi fick värma upp genom att jobba över tre travbommar på medellinjen och sedan fortsätta på en bruten diagonal över tre andra travbommar. Först vända till höger några gånger och därefter vända till vänster några gånger. Ariel jobbade superbra över bommarna. 
 
Sedan gjordes bomserierna på diagonalerna om till bomhögar och så skulle vi ta det i galopp. Dvs trav över de första bommarna och sedan direkt fatta vänster galopp, över bomhögen till höger och så vidare genom kortsidan i vänster galopp. Snacka om tilt i hjärnan... Att svänga höger men fatta vänster galopp? Eh? Det blev många felfattningar kan jag säga, inte bara för mig utan för allihop. Det gällde ju att direkt fatta galopp, alternativt vända först och fatta galopp sedan. Så det var kort om tid att ta beslut och få till det. 
 
En suverän övning som vi kommer behöva träna mycket på... Vände till vänster istället efter några gånger (dvs fatta höger galopp) och det var något lättare, men det berodde mest på att vägen var aningens lättare att få rak. ;-) Så svårt och så nyttigt!
 
Vi fick sedan travhoppa över första hindret (dvs bommarna gjordes om till koppelräck) och sedan galoppera rakt fram till kortsidan, bryta av till trav och komma på hindret igen. Väldigt nyttig övning för mig och Ariel, dels att travhoppa (fortfarande svårt för oss) och dels att jag bestämmer när vi saktar av och vart vi svänger. Men då måste jag också ha bestämt mig i tid, annars tar hon över. ;-)
 
Sedan fick vi göra om andra övningen, fast istället för bommar/bomhög var det ett koppelräck och två oxrar. Det var inte lika noga vilken galopp det var mellan första hindret och andra, så länge det var rätt galopp efter andra hindret och genom kortsidan. Det gick lite bättre den här gången, även om vi landade i fel galopp (ffa bak) några gånger i vardera varv. Hoppningen kändes enkel! :-)
 
Avslutade med en bana, där vi travhoppade över koppelräcket, tog till höger över oxern, genom kortsidan, över andra oxern, tillbaka i trav, travhoppa över koppelräcket igen, tog till vänster över andra oxern, genom kortsidan och över första oxern igen. Ariel hoppade hur enkelt som helst och det var bara roligt alltihop. Däremot tyckte jag hon tjafsade med bettet under hela träningen, så jag beslöt mig för att inte rida mer på det bettet. Det är ett tredelat bett med fasta ringar, Hampus gamla bett, så ringarna är lite rejälare och bettet är något för långt för Ariel. Det passar tydligen inte damen. ;-) Istället får jag ge upp och inse att hon vill ha samma bett oavsett vad vi hittar på, så då får hon väl ha det då...
 
Joggade av en grymt fin och mjuk häst innan vi skrittade ned till sjön för kylning av ben och lite vattenplask. Därefter fick jag duscha hela Ariel igen, då hon var genomsvettig. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0