Ridläger dag 2, pass 1

I söndags fortsatte vi med att rida dressyr nere på lägdan. Jag lånade en Trainer's Jessica för att prova ifall den passade Ariel även under rörelse. 
 
Vi fick börja ganska direkt med att rida snett igenom i trav, öka tempot och sedan göra skänkelvikning efter halva diagonalen. Sedan skulle det vara galopp på andra långsidan. Eftersom vi bara skrittat fram innan, red jag lätt i traven och stod i lätt sits i galoppen. Det är förbaskat svårt att göra skänkelvikning i lättridning tycker jag... Tänkte att jag inte skulle ha så höga krav på Ariel i början och sedan visade det sig att tränaren hade sagt åt oss att inte ha höga krav också. Men det missade jag i blåsten. :-P
 
Hur som, Ariel jobbade på riktigt bra och jag börjar äntligen lära mig HUR jag gör i skänkelvikningen för att få med mig bakdelen. Om inte skänkeln räcker, så behöver jag göra en halvhalt på yttertygeln, INTE dra i innertygeln. :-P Men det var roligt att få öka på traven lite, känner verkligen att vi fått fler växlar i traven nu. 
 
Vi gjorde sedan skänkelvikning genom att vända halvt igenom istället, så det blev en kort diagonaln att flytta på. Då satt jag ned i sadeln och skänkelvikningen blev genast enklare att göra. Hon börjar bli grymt fin i skänkelvikning för höger skänkel, där behöver jag bara sitta och åka med. ;-) Men skänkelvikning för vänster skänkel strular lite fortfarande, där beror det till 99 % på at jag fastnar i vänsterhanden. SUCK!
 
Därefter fick vi gå in på tjugometersvolten vid ena kortsidan (där tränaren satt), släppa stigbyglarna och göra skänkelvikning i skritt på öppna delen av volten. Jag har lite tilt i hjärnan när det blir på böjt spår, men jag tycker att det blir bättre och bättre. Vi gick över i trav sedan och då blir det så kort om tid att jag trasslade en del med skänkelvikningen. Men det kändes ändå riktigt bra och Ariel blev fin i traven på slutet. 
 
Joggade av en mycket nöjd häst, det kändes bra. Tränaren var också nöjd med oss, hon tyckte att det var mer tryck i Ariel och att vi fick till galoppfattningarna bättre i en riktig dressyrsadel. Jag upplevde att jag fladdrade mindre med skänklarna, så en dressyrsadel är helt klart nästa investering för att förbättra för oss ytterligare. 
 
Vi skrittade av på grusvägen och sedan duschade jag av Ariel. När hon fått gå ut i hagen och rulla sig kollade jag på schabrakavtrycket (fördel med rent schabrak och skitig häst som svettas mycket. :-P) och kunde konstatera att sadeln tryckte mycket framtill och baktill, men ingenting i mitten, dvs den är något för rak. Förmodligen beror det på att Ariel har för lite ryggmuskler i dagsläget. Funderade först på att ta ut sadelprovare, men har nu bestämt mig för att avvakta tills hon fått tillräckligt med ryggmuskler igen, så jag provar ut en sadel som passar oss när hon är i bra form. Bomlösa fungerar ju bra tills vidare i alla fall. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0