Allt är skojigt nu!

Igår hade vi dressyrträning för P igen. Ariel var pigg och glad när vi skrittade till vändplanen. Väl där taggade hon till ordentligt och försökte bli rädd för diverse saker. ;-) När P kom körandes så försökte hon dra iväg i traven...
 
Vi fick jobba på en volt, ungefär halva vändplanens storlek. Först i skritt och sedan trav. Tänka på att forma, jobba på med bakdelen och ha lugn takt. Jag tyckte det gick bättre än väntat, vi har ju inte tränat ordentligt på ett par månader. Jag fastnade lite i vänsterhanden i vänster varv och det tog förstås Ariel tacksamt emot, hängde i handen och sköt ut bogen. Bara att nöta vidare!
 
När det blev lite jobbigt i traven gick hon över i galopp, jag blev så glad över att hon självmant bjöd upp i galopp att jag lät henne galoppera iväg. :-P När hon gjort det ett par gånger sade P ifrån, jag måste kunna kräva saker av henne, hon kan inte få komma undan jämt. Jag tyckte att hon travade lite för fort när jag satt ned i traven, men P tyckte att det var rätt tempo. Efter lite dividerande kom vi fram till att hon höjde på benen mer, eftersom det var lite snö att springa igenom och det var det jag kände som ett högre tempo. Bara att vänja sig alltså...
 
Jobbade lite med att försöka rida upp formen, men jag är fortfarande inte riktigt säker på hur jag skall få till det. Joggade i alla fall av en mycket fin häst som verkade nöjd, även om hon var lite småpigg i skritten på vägen hem. ;-)
 
Däremot var hon inte svettig, så det känns bra att jag klippte henne. :-) Ett par timmar senare kom veterinären och vaccinerade mot influensa, så för säkerhets skull får Ariel vila några dagar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0