Summering av 2015

Ett extremt intensivt år har det varit, även om det lugnade sig lite i slutet på året. Roligt, utvecklande och tankeväckande.
 
Januari
 
Satte igång Ariel efter hennes vila, fick till några magiska pass på ridbanan samtidigt som hon var rätt studsig på uteritterna. ;-) Red två dressyrträningar för P. Ariel fick även massage av U, hon tyckte att ryggen blivit mycket bättre än sist.
 
Februari
 
Inledde med en halvdan hoppträning med ofokuserad Ariel. Började sedan igångsättningen med konditionsjobb inför fälttävlanslägret. Red två dressyrträningar för P. 
 
Mars
 
Red fyra dressyrträningar för P. Tog tag i inkörningen igen med tömkörning med draglinor. Fortsatte med konditionsjobbet i trav. Red en hoppträning. Ariel flyttade hem igen, det blev ett odramatiskt ihopsläpp med Ricky. Ariel fick landa lite efter flytten, sedan började jag rida igång henne men med lite lägre krav då hon var rätt så spänd över miljöombytet. Underlaget var inte heller det bästa, utan försvårade en del. Avslutade månaden med att hon drog ett bildäck.
 
 
April
 
Fortsatte med inkörningen, Ariel fick dra däck och fasta skaklar. Underlaget var rätt uselt i början på månaden, så det blev en del lugna pass. Red två dressyrträningar för P. Red ut med Ricky lös, det fungerade riktigt bra. Red några träningsritter ihop med Putte och Dollar som förberedelse inför tävlingen. Började med galoppjobb inför lägret. Tränade för S ett pass. Red en hoppträning. 
 
 
 
Maj
 
Hann inte rida mycket innan jag gjorde illa knäet och fick ridförbud i tre veckor...  Ariel fick en tandkoll, bara lite småsaker att åtgärda. Sedan satte jag henne i vagn! Coolaste bruden tyckte det var hur enkelt som helst att bli körd. <3 Ariel blev slutmätt till 143 cm. I slutet av månaden fick jag äntligen rida igen, så det blev några dressyrpass ute samt en dressyrträning för P. Red även ett galopjobb som var urtrist, så det blev till att ändra om hur vi lägger upp konditionsträningen. 
 
 
Juni
 
Red ut några gånger med Ricky lös. Red en hoppträning där vi travhoppade hela 80 cm! :-D Red på upptäcktsfärd och så blev Ariel fotad till stamboken. Red ytterligare två hoppträningar, Ariel hoppar nu banor i galopp hur bra som helst! Bara jag styr och är tydlig med vart vi skall. Fortsatte med inkörningen, där vi kunde köra hela vägen till gamlandsvägens slut. Red ett ruskigt roligt galoppjobb, att galoppera på kuperad skogsstig utan att bry sig i tempo/puls verkar vara vår melodi. :-D Jag flyttade hästarna till Nyland ett par veckor innan lägret. Red programridning när jag hade tillgång till ridbana, det gick bättre än väntat. Det har hänt grejer med oss i dressyren! Hoppade själv en gång, det var en supernyttig träning och skönt att se att vi kan själva också. Red en dressyrträning för P, där det märktes att det hänt massor med galoppen. Roligt!  Åkte 36 mil till fälttävlansläger i Hofors. En sådan upplevelse! Ariel var helt fantastisk i terrängen, hoppade allt jag styrde emot och med en sådan glädje! Det här är verkligen grenen för oss. :-D Tränaren var förtjust i henne och jag fick order om att fortsätta vänja Ariel vid olika terränghinder och utveckla galoppen vidare. 
 
 
Juli
 
Inledde månaden med programridning som gick sådär, min prestationsångest började spöka... Red tre dressyrträningar för P. Började experimentera med en tydligare plan för framridning, så Ariel inte bara blev uppvärmd utan också lösgjord. Hoppade själv ett gymnastikpass. Flyttade hem hästarna igen, Ariel har nu lärt sig att lasta sig själv i transporten. Väldigt smidigt! Red tre hoppträningar för P, tydliga förbättringar sedan lägret...  Mer dålig programridning, innan årets första dressyrtävling. Red LC:1 och LB:1 med en häst helt utan motor. Men hon skötte sig fantastiskt på tävlingsplatsen och i transporten. <3  Red på långtur fram och tillbaka till Nyland, det var superskoj! Red en dressyrträning för I. Tävlade poänghoppning i Nyland (50-60 cm förutom ett hinder på 80 cm) och vi hade så himla roligt! Slutade på en fjärde plats av elva startande och årets första rosett! :-D Återupptog körningen med en helt lugn Ariel, så jag vågade mig på att köra henne helt ensam. :-) Var med på helgridläger i Nyland med roliga pass i dressyr och hoppning. 
 
 
Augusti
 
Inledde månaden med att spänna för Ariel för vagnen helt ensam, det var precis lika enkelt som när jag hade medhjälpare. Så skönt att hon är trygg med körningen. Red en okej (!) programridning och kom äntligen iväg till elljusspåret för galoppjobb. Det var ruskigt roligt! :-D Red LC:1 programridning för P, inför Nylands dressyrtävling där vi red LC:1 och LB:2. Red två hoppträningar. På dressyrtävlingen hade Ariel bättre motor än tidigare och vi slutade på fjärde respektive femte plats. Fler rosetter! :-D  Tävlade sedan en riktig tävling i Strömsund där galoppen uteblev nästan helt och jag var så besviken! :-( Jag vet ju att hon kan på träning, men hon vill verkligen inte på tävling. Red en dressyrträning för P. Mixtrade lite med träningsupplägg då jag inte tyckte Ariel utvecklats muskulärt korrekt. Var med på helgridläger i Nyland med roliga pass i dressyr och hoppning. Var även med på årets långritt och hade roligt. Red en dressyrträning för I. 
 
 
September
 
Träning för S i början av månaden, sedan åkte vi till ET för genomgång. Den var positiv, bara att stretcha ryggen lite mer. Red ett bra dressyrpass och en hoppträning. Vilade en del då jag var bortrest och sedan dunderförkyld. Red två till bra dressyrpass, innan hoppträning inför tävlingen. Men jag var för sjuk, så det blev ingen tävling. Hoppade själv en gång och lade sedan, efter ett uruselt pass, ned allt var ridning hette. Mys i hagen bara! 
 
Oktober
 
Red ett par roliga pass, sedan skulle vi träna för S, men då var Ariel oren i traven och fick två veckors ytterligare vila... Lika bra när jag egentligen inte ville rida... I slutet på månaden kom äntligen ridsuget tillbaka och vi hann med tre härliga pass. :-)
 
November
 
Red ett barbackapass i början av månaden, sedan blev jag dunderförkyld, var bortrest en vecka och blev dunderförkyld igen. Så typiskt när jag hade ett enormt ridsug! Började rida igen i slutet på månaden, ett skrittpass, en lösgalopp, två dressyrpass och faktiskt ett hoppass! Sedan red vi på upptäcktsfärd och avslutade månaden med att hon blev klippt för första gången. För nu vill jag verkligen bara rida och rida ännu mer! Ser fram emot att bli frisk från förkylningen också, så jag orkar lika mycket som Ariel. ;-)
 
 
 
December 
 
Inledde månaden med ett barbackapass. Sedan blev det hoppning med fastfrusna hinder. ;-) Eftersom jag blev något bättre i förkylningen red vi en bra dressyrträning för P. Det märktes att jag tappat en hel del styrkemässigt, däremot tuffade Ariel på som vanligt. ;-) Hann hoppa ett roligt pass till innan jag blev sämre i förkylningen igen. Frustrerande! Vila för Ariel, sedan ett dressyrpass, ett skrittpass och en till bra dressyrträning för P när förkylningen väl lugnat sig lite igen. Hann även med ett galoppjobb och barbackadressyr innan jag skadade min fot. Tjoho vad skoj! :-( Så året avslutades med vila för Ariel. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0