Ett sådär-pass

Idag hade vi turligt nog träning inbokad. Bad om att få ett lite mer framridningsfokuserat pass, så jag kom dit med Ariel endast framskrittad. Det gjorde också att jag inte satt ned i traven på henne, utan red lätt hela tiden. Vilket jag tycker är lite svårare när jag skall få henne att göra som jag vill. ;-)
 
Vi fick börja på stora mittvolten, där jag gjorde lite tempoväxlingar samt mindre volter i stora volten. Noga med att hon tar yttertygeln, så några steg här och där fick jag flytta henne utåt i volten. Hon kändes successivt bättre, så vi fortsatte med galopp. Fick göra några fattningar i först höger galopp och sedan vänster galopp på volten, red inte ens ett helt varv innan avbrott. Av någon konstig anledning fungerade galoppen bättre bara för att P var med. ;-) När P var nöjd med det gick vi vidare. 
 
Eftersom galoppen i LC:1 bara består av 20-metersvolter, medan det i LB:1 är först 15-metersvolt, genom kortsidan och sedan ökning på diagonalen, så gjorde vi en lite egen övning av det hela.
 
Vi fick fatta galopp direkt efter kortsidan, galoppera en 20-metersvolt, fortsätta genom kortsidan och göra en 15-metersvolt. I vänster varv var allt helt okej bortsett från 15-metersvolten, så den fick vi ta några gånger till. P konstaterade att det mest är sadeln som ställer till det för oss, Ariel rör ryggen mycket + att jag är rätt obalanserad, så sadeln far omkring och ställer till det för oss. ;-) Så vi skall försöka ignorera det och helt enkelt galoppera mer i hoppsadeln ett tag framöver. :-P
 
Gjorde sedan samma övning i höger galopp och där tyckte jag verkligen att det gick skitdåligt! P protesterade, det har tydligen hänt massor med galoppen. Hon jämförde med i fjol, när man fick gissa sig till ifall jag red en volt eller en hörnpassering, nu ser man förvisso att Ariel går utåtställd, men hon går genom hörnen i alla fall. 
 
Återigen måste jag påminna mig om att vi skall tävla för att träna på tävlingsmomenten, för att bli trygga på tävling. Inte för att få höga poäng... Men det är förbaskat svårt att få in i min hjärna. ;-)
 
Avslutade med att jogga av Ariel, som pga allt galopperande var rätt så spänd, så någon fin avtravning med hästen mjuk som smör blev det inte. Men kanske ändå ett steg i rätt riktning ändå. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0