Jösses vad vi kan!

Ikväll bar det av till hoppträning. Hade egentligen inte tänkt vara med, eftersom vi skall iväg på dressyrträning både lördag och söndag samt att nästa vecka är extremt intensiv. Men samtidigt hoppas jag att vi skall kunna tävla i hoppning i mitten på augusti och vi behöver därför all träning vi kan få. 
 
Fick börja med att jogga igång hästarna över bommar på medellinjen. Två serier med tre bommar vardera. Vara noga med att byta varv så vi kom vartannat varv i vänster och vartannat varv i höger. Ariel kändes väldigt fin redan från start, något långsamt tempo kanske, men hon gick till min förvåning i form redan från steg 1. Det händer verkligen massor i vår ridning nu!
 
Ändrade sedan om övningen så det efter de tre första travbommarna var skänkelvikning ut till spåret, galoppfattning och galoppera på volt över tre bommar i en hög, ut på spåret igen och tillbaka i trav. Jag strulade till det rejält med skänkelvikningarna, fick liksom tilt i huvudet (som om vi inte ridit skänkelvikning på tre år...) och började trassla med tyglarna. Ariel gjorde så gott hon kunde, men det blir ju lite lättare om ryttaren är med på tåget. ;-) Galoppfattningarna blev fina, men det vet jag ju att de blir efter skänkelvikning. Att hålla galoppen över bommarna var väldigt svårt tyckte Ariel. Kanske var hon inte riktigt igång i kroppen ändå. Men hon kämpade på och jag med. :-)
 
Sedan blev det hoppning. Vi började med att trava över de tre första bommarna, fatta galopp (variera vilken galopp vi valde) och hoppa över ett kryss på medellinjen följt av att vid kortsidan bryta av till trav och sedan välja höger eller vänster varv. Själva hoppningen tyckte jag gick bra, däremot behöver jag bli snabbare i mina signaler efteråt. Jag väntade för länge med att bryta av till trav, så vi fick alldeles för plötslig/snäv sväng på kortsidan. Skärpning från ryttarhåll helt enkelt!
 
Byggde på övningen med att travbommarna blev ett koppelräck och även krysset blev ett koppelräck, så travhoppa in, fatta galopp och hoppa andra koppelräcket innan trav och vända vid kortsidan. 
 
Sedan bytte vi linje, så vi istället för att hoppa rakt fram över koppelräcket, hoppade ett annat koppelräck som stod till vänster om koppelräcket rakt fram, alltså på diagonalen. Det gick buslätt, bara för mig att styra och hålla om. Ändrade sedan så vi hoppade första koppelräcket och sedan en oxer som stod till höger om mittenkoppelräcket. Jag är fortfarande lite fånig på oxrar, fast jag egentligen vet att de hoppar bättre på dem...
 
Vi satte sedan ihop en linje med första koppelräcket i trav, fatta galopp och galoppera över andra koppelräcket rakt fram, sedan ta till vänster vid kortsidan och diagonalen över det tredje koppelräcket. Det var ju en ganska svår sväng egentligen, men busenkel för mig och Ariel. Allt kändes så lätt, bara att hålla om med benen så gjorde hon jobbet. <3
 
Avslutade sedan med en bana. Såg att P höjde upp hindren innan jag fick hoppa, men beslöt mig för att bara hålla om med benen och lita på Ariel. Började på första koppelräcket i trav, sedan i galopp mot andra koppelräcket rakt fram, galopp genom kortsidan och längs diagonalen över tredje koppelräcket, ut strax innan andra kortsidan, tillbaka ned i trav, över första koppelräcket igen, upp i galopp och över oxern. Ariel hoppade superbt! Det var bara att svänga och följa med. Mot sista hindret kände jag verkligen hur hon frågade "vilket" och jag behövde bara mjukt trycka med vänsterskänkeln för att tala om "dit skall vi". Underbara häst! Jag tog mantag ett par gånger då jag kände att sprången blev stora, men jag kände mig aldrig rädd utan det var bara förbaskat roligt!
 
P var supernöjd med oss och tyckte att vi hade fått en ganska svår övning med svängar att se enkel ut, speciellt som det var högre än vi hoppat tidigare. Så när jag joggade av Ariel (som var fantastiskt fin, hoppning är verkligen grymt lösgörande!) sneglade jag på hindren och kunde konstatera att de var 80 cm. Heja oss! Förhoppningsvis har vi två träningar kvar innan hopptävling, men oavsett känner jag att vi är redo att ge oss ut och testa hur det är att tävla i hoppning också. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0