Ofokuserad men duktig

Idag skrittade vi ut på klätterstigen vid sommarstugan, men fortsatte sedan gräsvägen mot Hammar. Ariel var väldigt taggad (eftersom nosen var hemåt), så istället för att rida mycket trav och galopp blev det många övergångar till halt från skritt istället. ;-) Men lite trav och galopp blev det också. Lite tempoväxlingar i traven samt skänkelvikning och ställa i nacken i skritten. 
 
På ridbanan jobbade vi sedan på stora mittvolten, där jag lagt ut två låga cavaletti. Först i trav, där Ariel var rätt så ofokuserad men ändå jobbade på okej. Hon rev ned bägge bommarna innan vi var klara i traven, inte mycket intresse av att lyfta på fötterna. ;-) Men bommarna var ju egentligen mest där som stöd för mig, så jag korrigerade dem inte utan lät dem ligga. 
 
Galopperade sedan, faktiskt flera varv i lätt sits där Ariel fick balansera upp sig själv. Kändes så himla bra! Varierade vänster och höger varv utan att något kändes svårare. Jag kunde till och med lätta i ytterhanden och använda innerskänkeln lite bättre. Hurra!
 
Nöjda var vi när vi skrittade av, Ariel frustade och kändes mjuk. <3 Ett tag senare (efter att jag redan åkt hem med Ricky), fick Ariel åka hem till Hammar igen. Hon lastade sig själv, till min stora förvåning, så jag kunde stänga dörren bakom henne innan jag satte fast henne. Härligt! Hoppas hon fortsätter med det, är ju så smidigt när man ändå har dörrar. :-)
 
Hemma igen verkade hon nöjd, förmodligen för att det är mycket gräs i hagen. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0