Ridläger dag 1, pass 1

Idag var det ridläger i Nyland. Ariel åkte dit redan igår eftermiddag och släpptes ihop med Dollar och Zack. Ja, Ricky var förstås också med. Eftersom Ariel älskar grabbar så blev hon förstås tokbrunstig. :-P
 
 
Första passet var det dressyr som gällde. Vi fick börja med att värma upp med fyra serpentiner i trav, lättridning. Ariel kändes fin, men var lite svårare att forma till vänster. Serpentinerna kändes okej, men jag har som vanligt svårt med hur jag skall lägga dem på ett bra sätt. 
 
 
 
Pusta lite på långa tyglar i skritt samtidigt som vi släppte stigbyglarna. Vi fick sedan gå in på stora mittvolten i trav, nedsittning. Öka och minska volten några gånger. Ariel blev grymt fin! Både i vänster och höger varv. Det var en så härlig känsla att bara kunna placera henne på rätt spår och sedan "åka med". Nä, inte riktigt så kanske, men det kändes härligt att hon var med mig helt och fokuserad på uppgiften. 
 
Därefter blev det galopp. Till min förvåning och glädje kunde vi galoppera på volten tillsammans med de andra hästarna, Ariel höll galoppen hela tiden och kunde även öka och minska volten när det krävdes. Hon går fortfarande lite utåtställd ibland, men det är ENORM skillnad. Heja oss! Det gick faktiskt lite bättre utan stigbyglar, så jag tror jag skall skippa dem ibland framöver också. 
 
Sedan gjorde vi en övning jag länge tänkt att testa, men inte kommit mig för. Man rider i trav på medellinjen och gör 3-4 volter åt vänster och höger. Vi fick vända varannan gång till vänster och varannan gång till höger nere på kortsidan och sedan arbeta självständigt på långsidan så länge vi inte störde de som var på volterna. Jag varierade mellan att ställa i nacken (fungerade superbra), göra tempoväxlingar (mycket lättare framåt än tillbaka) och övergångar mellan skritt och trav (riktigt fina!). Själv volterna var också superroliga att göra. Hon är så skoj att rida just nu! Vi håvade in massor med beröm från P när vi gick på volterna till höger och efter en hel del slit fick vi även beröm på slutet i vänster varv. Det tar sig!
 
Avslutade sedan med att jogga av dem långa och låga på samma serpentiner som i början, men det kändes nästan ännu värre än i början. :-P Jag behöver träna mer på hur jag rider när jag joggar av, jag ändrar min sits och ger efter för mycket på tygeln, så Ariel tappar allt stöd. Suck! På det igen bara!
 
Skrittade av ned till sjön och plaskade lite, sedan fick Ariel även en dusch då hon var genomblöt i svett. Väldigt skönt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0