Ridläger dag 2, pass 2

Jag var lite tveksam till att rida sista passet, delvis för att det spöregnade (lugnade sig något medan vi red) men framförallt för att Ariel inte känts så intresserad förra hoppasset. Men, men, upp i sadeln kom jag i alla fall. 
 
Skrittade fram på ridbanan i några minuter, innan vi fick värma upp genom att trava, göra 10-12-metersvolter på två ställen runt hinder samt övergångar till skritt på två andra ställen. Jag var egentligen mest fokuserad på att få Ariel att gå där jag ville (dvs i vattensamlingarna) och inte där hon ville. Lydnad även när det är vatten som är underlaget. ;-) Men hon kändes kanonfin i volterna, nästan exakt lika fin oavsett varv. Härligt! 
 
Vi fick sedan justera övningen så vi istället för skritt gjorde tempoväxlingar i trav och när det fungerade så blev det istället galopp på halva långsidorna + en kortsida, för att sedan gå ned i trav igen och göra volterna innan nästa galoppfattning. Galoppen kändes lite kantig, men ändå rätt okej. Volterna fortsatte att vara bra. :-)
 
Vi hoppade fram i trav på ett koppelräck med vattenmatta under. De första sprången kändes Ariel lite ointresserad, men jag lyckades peppa igång henne rätt så bra ändå. :-) 
 
Därefter hoppade vi en oxer som stod på långsidan och svängde in på diagonalen över ett koppelräck med murdelar under. Inga bekymmer, tyckte Ariel, utan började komma igång bra med hoppningen. I och med att vi var sex ekipage samtidigt så blev det lite mer väntepauser, men jag kunde ändå ha igång henne riktigt okej hela tiden. 
 
Vi fick sedan hoppa kombination för första (?) gången i Ariels liv. Tror inte vi gjort det innan... Det var två plank med ett galoppsprång emellan. Vi kom lite tokigt in en gång, då jag svängde för tidigt, men sedan flöt det på bra. Jag måste verkligen sluta titta på hindren (suck!). Jag gör det mer sällan nu, men ibland kommer jag på mig själv med att göra det. 
 
Därefter hoppade vi kombinationen från andra hållet och fortsatte sedan över en oxer med bildäck under. Ariel fick hoppa ett par gånger, det kändes bra direkt. :-)
 
Avslutningsvis hoppade vi en bana på tio hinder och tolv språng. Började med oxern på långsidan, vände in på diagonalen över koppelräcket med murdelar under. Runt kortsidan och över plankkombinationen. Vidare över oxern med bildäck, runt kortsidan och över första oxern igen, men istället för diagonalen fortsatte vi rakt fram över koppelräcket med vattenmatta under. Genom kortsidan och över koppelräcket med murdelar under från andra hållet. Genom kortsidan och över plankkombinationen från andra hållet, genom kortsidan och över ett koppelräck med sockerbitar under som vi inte hoppat innan, sedan rakt fram och över oxern med bildäck igen. 
 
Ariel tog alla hindren suveränt bra, men vi blev lite orytmiska i kombinationen bägge gångerna, så vi fick hoppa den separat en gång till. Jag tyckte hon blev väldigt trött av det tunga underlaget, men hon kämpade på tappert. Pga underlaget hade P sagt att vi inte skulle hoppa så högt, men jag fick veta efter att vi var klara att hindren hade legat på 70-75 cm. P var mycket nöjd med oss och tyckte absolut det kunde vara dags att ge oss ut på tävlingsbanorna. :-) Så vi skall träna lite till framöver och så blir det kanske debut 14:e eller 22:a augusti. :-D
 
Joggade av en fantastiskt fin Ariel, som kändes mjuk i bägge varven och sedan skrittade vi av ute innan hon fick återvända till hagen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0