Roligt och lätt

Den här helgen blir intensiv för Ariel. Hoppträning fredag, dressyrträning lördag och hopptävling söndag. ;-)
 
Hoppträningen inleddes med en ganska lång markarbetesövning. Det var 3x3 bommar i trav, vi vände halvt igenom, över en bomserie, sedan innanför spåret och över en bomserie på kortsidan, ut över en bomserie och så tillbaka vid andra kortsidan. Lite som ett U fast med lite annat slut kan man säga. Vartannat varv red man i U:et och vartannat runt hela ridbanan istället. Så mycket trav blev det, vilket jag kände var bra för Ariels kropp. Hon kom igång bra och frustade nöjt. 
 
Sedan ändrade vi övningen till att bomserien på kortsidan blev ett litet hinder, så efter första bomserien skulle vi fatta galopp, galoppera kort galopp över hindret, bryta av till trav och trava över sista bomserien. Sedan ut på spåret, fatta galopp efter hörnet och blåsa på ordentligt ett varv i lätt sits. Ned i trav igen och så på bommarna igen.
 
Det var en övning som passade mig och Ariel utmärkt. Nu när jag kan titulera mig fälttävlansryttare (haha) vågar jag ställa mig upp och be Ariel om full fart framåt. Vi kunde tom galoppera rätt friskt i kurvan (eh, kortsidan alltså) och det är ett enormt framsteg för oss. Framförallt att jag inte fipplar en massa, utan stöttar henne genom kortsidan så hon håller galoppen, men inte lägger mig i och stör så hon tappar galoppen. Heja oss!
 
Sedan fick vi hoppa tre småhinder på volt i galopp, det var svårt, men inte alls lika svårt som det varit tidigare. Vi fick faktiskt till flera varv i galopp. :-) Övningen byggdes sedan på med koppelräck först och sedan ett varv på volten (olika koppelräck beroende på varv). Det skötte Ariel så bra, hon har börjat byta till rätt galopp med frambenen, så snart kommer nog även bakbenen hänga med. :-)
 
Sedan blev det tre koppelräck där bomövningarna varit i början, så man red som en droppe (träningskompis kommentar...). Det var superlätt tyckte Ariel, men det där koppelräcket på kortsidan tycker jag fortfarande är svårt. Det blir så kort anridning (tre galoppsprång) så vi hinner liksom inte riktigt med oss. 
 
Avslutade sedan med en bana på 55-60 cm, höjden vald då tävlingen kommer att gå på den höjden. Oxer på långsidan, runt kortsidan och koppelräck på diagonalen. Över koppelräcket på andra kortsidan och sedan plank på andra diagonalen. Lång galoppsträcka genom kortsidan och långsidan för att sedan ta koppelräcket på kortsidan igen följt av koppelräcket på diagonalen fast åt andra hållet. Genom kortsidan och över oxern från andra hållet, innanför koppelräcket på kortsidan och så planket igen. Ariel höll galoppen bra och rättade sig fint när det blev fel galopp. Både jag och P var nöjda med henne. Min ridning behöver jag förstås förbättra, men det var få gånger som jag tittade på hindret när vi hoppade i alla fall. ;-)
 
Jogga sedan av en pigg och lite småspänd Ariel, sådär som hon blir när hon tycker vi kan göra mer roliga saker... Sedan skrittade jag av henne ute innan jag lastade och åkte hem med min fina hopphäst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0