Rött är en fin färg!

Igår var det hopptävling i Nyland. Vi kom iväg lite senare än jag tänkt mig, så jag var rätt så stressad. Märker att just avfärd hemifrån är ett stort stressmoment för mig, så det behöver vi träna mer på. :-)
 
Det kändes så mycket bättre när jag väl var uppe på hästryggen. Fick rida på ridbanan och visa Ariel alla konstiga titthinder, hon tyckte de var så spännande! ;-) Joggade fram med lite tempoväxlingar och vändningar i trav samt galopperade något halvt varv här och där. Det var en intressant upplevelse med så många på ridbanan samtidigt, speciellt som flera var nya på tävlingar och inte kände till de grundläggande reglerna för att rida där. ;-) 
 
Fick sedan hoppa fram på smalhindret och det enda hindret på banan som inte hade någon svårighet (koppelräck). Jag valde att hoppa koppelräcket ett par gånger från startlinjen, eftersom det var det hindret jag tänkte börja själva banan med sedan. Det var alltså poänghoppning, så man valde sin egen bana. :-)
 
 
Alla hinder låg på 50-60 cm, utom det med flaggor under sig, det låg på 80 cm. Syns inte på bilden ovan, men oxern på kortsidan kläddes sedan med björkris överallt och den rödvita oxern fick ballonger fastsatta på hinderstöden. 
 
Hoppade även smalhindret ett par gånger innan jag kände mig nöjd och skrittade ut från banan. Skrittade runt en stund och försökte att inte titta på de som hoppade före mig, för då skulle jag bli förvirrad över deras banor. :-P Red mellan två sommarhagar istället och galopperade lugnt tillbaka till tävlingsområdet. Mysigt! Sedan var det E på Matilda, hon startade före mig, så då skrittade jag och repeterade banan för mig själv. 
 
Ariel var så på hugget när vi kom in på banan! Hon visste precis vad det handlade om! Reagerade inte alls när flaggaren viftade med flaggan, utan fullt fokus på uppgiften. Vi började med det enkla koppelräcket på långsidan, galopperade genom kortsidan och över björkrisoxern. Vände in på diagonalen och tog oxern med höbalar under. Sedan galopperade vi genom andra kortsidan, hoppade över oxern med trasmattor och oxern med ballonger som stod efter varandra på långsidan. Red genom kortsidan (dvs förbi björkrisoxern), längs andra diagonalen och över koppelräcket med bildäck under. Vände lite innan oxern med trasmattor och hoppade över koppelräcket som var 80 cm på diagonalen. Det var ett så häftigt språng! Ariel började bjuda på oxern med ballonger efteråt, men då det hindret inte hörde till min plan, så red vi förbi. Istället tog jag kortsidan igen och avslutade med att hoppa det enkla koppelräcket igen. 
 
Ariel hoppade allt jag styrde emot och jag var så nöjd med henne! Kanske skulle jag vågat hoppa några fler hinder "längs vägen", men samtidigt kände jag att jag ville ge henne en rolig hopptävling med bra rytm och en hyfsat enkel bana. Tyckte det kändes fantastiskt när vi red runt, visst hade vi kanske kunnat få fler poäng om jag hoppat tex björkrisoxern och ballongoxern fler gånger, men det kommer längre fram när vi bägge har mer rutin och kan göra "galna" saker. :-)
 
Skrittade av Ariel och sedan stod vi och kollade på de sista ekipagen. Det var inte alla som ville gå nära hindren och jag blev ännu mer tacksam över hur mycket Ariel litar på mig. När vi stod och tittade kom det fram flera barn och ville klappa, Ariel är ju rätt inbjudande på så vis. Lagom stor och står stilla snällt. :-)
 
Alla fick gå in på prisutdelning och få pris, men det var de fem med högst poäng (elva startande) som fick rosett. Döm om min förvåning när Ariel och jag kom fyra! 
 
 
Vi fick rida ärevarv och allt! :-D Det behöver vi dock träna lite på, hon förstod inte alls vitsen med att galoppera långsamt efter en annan häst. :-P
 
Som om hon inte var nog fantastisk, så fick hon stå själv i transporten medan vi byggde bort banan. Hon stod lugnt och åt hö, så det känns som hon blivit tillräckligt trygg i sig själv igen för att kunna vara ensam. Skönt när jag åker iväg själv ibland. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0