Höjdrekord, markkänning och banhoppning på samma pass

Igår var det äntligen dags för hoppträning igen, lite mer än en månad sedan sist. Ariel kändes glad när vi skrittade fram, joggade lite och gjorde ett par galoppfattningar. 
 
Vi fick rida fram hästarna genom att trava över tre bommar på stor volt till vänster, tre bommar på rakt spår och tre bommar på stor volt till höger. Efter de raka bommarna skulle vi ta till vänster varannan gång och till höger varannan gång, så vi red på en stor åtta. Ariel jobbade på riktigt bra, tog kanske inte innerskänkeln optimalt varje gång, men hon trivs verkligen med bomjobb. Jag försökte att stå i lätt sits så mycket som möjligt, för att träna balansen. 
 
Vi höll på ganska många varv, innan P var nöjd och ändrade övningen till galopp på volterna (dvs en bom där) och fortsatt trav i mitten med varvbyten. Ariel och jag fick till galopperna bra, även om hon fortfarande går utåtställd en del av volten. Det försvårar styrningen lite, så vi får fortsätta kämpa med att få in den där bogen. ;-) 
 
Därefter gjordes de tre travbommarna i mitten av banan om till ett koppelräck, där vi travhoppade igång hästarna. Vi fick komma ganska många gånger och efter några språng började jag tycka att hindret kändes lite högre än vanligt att styra emot. Det visade sig att vi hade hoppat 80 cm! :-D Höjdrekord för mig och Ariel tillsammans (hon har löshoppat 110 cm) och det kändes faktiskt inte för högt. Så 70 cm på terränglägret bör inte vara något bekymmer. :-)
 
Sedan sänktes travhoppningshindret och vi fick bygga på det med ett hinder på volten till höger. Ariel gjorde övningen riktigt bra, bara jag var noga med vart vi skulle efter första koppelräcket. ;-)
 
När övningen fungerade i vänster varv bytte vi så vi galopperade på högervolten och hoppade istället. Jag tycker nog Ariel fungerade lite bättre i vänster varv, i alla fall fick jag igenom ställningen lite bättre. Det är fortfarande bara bitvis som gäller, men det är ändå ett framsteg att hon börjar förstå vad hon skall göra. <3 Vid ett tillfälle hoppade hon av lite stort över andra hindret, jag tappade balansen och for av... Slog axeln lite, men det var bara upp och på't igen! Varje gång jag ramlar av undrar jag om det är den här gången jag skall bli rädd för att hoppa, men än så länge är det bara roligt. :-P
 
Sista övningen för dagen blev en bana på åtta språng. Först travhoppning över koppelräcket på mitten av ridbanan. Svänga höger och ta koppelräcket på högervolten. Därefter snett igenom och över en oxer. Fortsätta över koppelräcket på vänstervolten, snett igenom igen och över en annan oxer. Över koppelräcket på högervolten igen, för att sedan gå ned i trav och travhoppa koppelräcket på mitten av ridbanan igen och så avsluta med koppelräcket på vänstervolten. När P rabblade banan trodde jag aldrig att jag skulle komma ihåg den, men det gick alldeles utmärkt. :-) Ariel hoppade suveränt som vanligt och jag lyckades faktiskt hålla kvar fokus genom hela banan. Annars brukar jag lägga av ridningen efter några hinder och bara åka häst. Men det tar sig även för mig!
 
Joggade av Ariel och skrittade sedan av henne avsuttet samtidigt som vi byggde bort banan. Skönt att ha en lättsam häst som följer en överallt och lyssnar när hon behöver backa eller svänga. <3
 
Ariel verkade sådär tröttnöjd efter träningen och gick raka vägen in i transporten. Så skönt när hon gör det! Hon ville säkert hem och vila i hagen. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0