När två blir till en

Igår var jag enormt seg och hade ingen lust att rida. Samtidigt hade jag längtat så länge efter att få prova att bara galoppera fort, utan pulsmätare, intervaller eller kontroll. Bara testa och se vad som skulle hända. Så jag masade mig ut med Ariel ändå. Hon var på liknande humör, inte särskilt motiverad att röra på sig.
 
Vi skrittade fram, joggade samt galopperade lugnt i totalt tjugo minuter, så jag var helt säker att hon var uppvärmd. Red på grusvägen fram till t-korsningen och tillbaka. Ariel var knappt ens pigg på hemväg och det säger en del om hennes framåtbjudning.
 
Kollade klockan och vände in på skoterleden. Satte en något motvillig Ariel i galopp och sedan var fokuset från mig enbart framåt. Stod i lätt sits och försökte pusha Ariel till att gå lite snabbare.
 
Efter bara några språng var hon som förbytt. Hon bjöd i galoppen! Men inte bara det, hon galopperade fortare än vi någonsin galopperat tidigare! Jag blev också som förbytt, pushade henne ännu mer och ville ha ännu snabbare galopp!
 
Ariel svarade upp och vi susade fram genom skogen. Det kom ett par diken, men vi flög bara över. Förenade i tanken att flyga vidare, fortare, mera! Det gick lite nedför, men istället för att bryta av till trav justerade jag bara sitsen lite. Ariel svarade upp igen, genom att korta galoppen men bibehålla den nedför. Vi som knappt kunnat skritta nedför utan att jag stöttat henne. Men hon har verkligen fått en helt annan balans nu. Så härligt!
 
Alldeles för snart tog vägen slut, så vi fick sakta in, vända och pusta i en brant nedförsbacke. Sedan blev det galopp igen, samma underbara känsla, men nu gick det ännu fortare, för nu var det hemväg! När vägen till sist blev så brant sluttande nedför att bara skritt fungerade, fick Ariel skritta hela vägen hem. Jag var helt euforisk och Ariel smittades av mitt humör. Hon var sprallig fast vi bara skrittade, frågade flera gånger om vi inte skulle galoppera igen ändå? ;-)
 
Hemma igen blev det avsvampning av svettiga områden, men hon var helt lugn i andningen igen. Underbara härliga häst, vad jag får uppleva roliga stunder med dig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0