Ridläger dag 2, pass 1

Idag började vi med ett dressyrpass. Vi fick först hitta våra sittben i skritt, sedan stretcha benen för att hitta rätt läge på dem. När sitsen var bra jobbade vi med övergångar resten av passet.
 
Först trav runt fyrkanten, för att mjuka upp hästarna. Sedan fick vi skritta och göra halt vid varje bokstav. Gjorde vi rätt, så skulle vi kunna sitta kvar och hästarna skulle då rygga. Så coolt, för Ariel gjorde så! Gör jag rätt, gör hon rätt...
 
När övergångarna fungerade i skritt, fick vi övergå till trav, med skritt vid varje bokstav. Ariel blev superfin av arbetet och gick så fint med eftergift. <3 Hon tog förhållningarna bättre än framåtdrivande hjälper dock, så där har vi lite att fila på.
 
Därefter gick vi över på de stora volterna, med fyra övergångar i skritt på varje volt. När det fungerade bra skulle vi bara göra halvhalter istället och äntligen fick jag in känslan för hur det verkligen skall kännas. Som alltid är det mycket lättare än man tror. ;-)
 
Galopperade sedan, där fokus var på halvhalt och sedan fattning, galoppera ett halvt varv och sedan bryta av. Hitta tillbaka i traven, ny halvhalt och fattning. Ariel var så duktig, när jag fokuserade och verkligen red, så började hon till och med bli ställd i nacken. <3
 
Joggade av en fantastiskt fin häst, har aldrig känt henne så mjuk i kroppen och så följsam i formen. De här "enkla" övningarna tar vi helt klart med oss hem, övergångar är nyckeln till lösgjord Ariel!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0