Ridläger dag 4, pass 2

I eftermiddags var det dags för andra terrängpasset. Vi började på ridbanan, där vi red fram i alla gångarter. Sedan fick vi rulla på en volt i vänster varv och ta lilla delen av banken i trav tre gånger, därefter en volt i höger varv och hoppa stora delen av banken i galopp. Den var för övrigt 75 cm hög... 
 
Ariel tog banken i trav alldeles utmärkt, men jag var lite nervös när vi hoppade stora i galopp första gången. Tränaren hade sagt att de hästar som blev lite för glada skulle vi ta ned till trav innan vi droppade, men Ariel tog själv beslutet att gå ned i trav, då hon blev lite osäker på hur hon skulle lösa uppgiften. Det var så skönt, då vet jag att hon inte bara rusar på utan faktiskt tänker till innan hon hoppar. 
 
Vi fick fortsätta genom att hoppa stocken uppför, rida runt och nedför, över banken och runt över vedhögen. Det kändes verkligen så lätt efter tidigare terrängpass, inte alls som i söndags. Vedhögen kändes pluttig med sina 70 cm...
 
Vi avslutade med att hoppa vedhögen först, runt och över banken för att avsluta med stocken nedför. Skitskoj tyckte Ariel, som helt klart kände igen övningen och var trygg i sin uppgift. Därefter lämnade vi ridbanan och gick ut på fältet.
 
Vi fick börja med att hoppa över en hög med telefonstolpar (65 cm) i nedförsbacke, vända runt som ett U och hoppa en blå bänk (75 cm). Ariel tittade till på bänken, men bara jag håller om så hoppar hon. :-) 
 
Efter några gånger gick vi vidare till vattnet, som var mindre men med ett kvarnhjul till vänster och ett vattenfall till höger. Ariel var skeptisk men gick ändå ned och runt. Efter ett par gånger fick vi hoppa upp ur vattnet, det var skoj tyckte Ariel. Jag måste bara vara noga med mantag, hon hoppar rätt stort och jag vill ju inte rycka henne i munnen.
 
Det tog flera försök innan poletten äntligen trillade ned för Ariel och hon kunde trava genom vattnet. Underbart!
 
Nästa utmaning var en annan U-bana. Först över en liten stock i nedförsbacke, vi skulle komma i  galopp och checka av hästen. Kom den tillbaka skulle vi galoppera, annars trava. Därefter genom vattnet, runt och över bildäck (85 cm). Ariel förvånade mig genom att komma tillbaka bra innan stocken, så vi tog den i galopp. :-) Vattnet var inga problem och bildäcken flög vi verkligen över. Sån grym känsla! 
 
Sedan vände vi på det, så vi red nedhopp i vattnet och galopperade uppför över stocken. Minst lika roligt! :-D Kände att det där med att hoppa i vatten börjat lossna för Ariel. 
 
Vi avslutade med en bana, där vi först hoppade telefonstolparna, galopperade ned till stocken, hoppade den och så ned i vattnet, upp och över bildäcken följt av galopp uppför och över bänken. Jag klantade till det lite, men Ariel var fantastisk och hoppade allt! Jösses vad den hästen är otrolig, hon har inte stoppat på ett enda hinder!
 
Skrittade av en lycklig och nöjd häst sedan... :-D 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0