Bra fast stretig och spänd

Ariel ville återigen inte komma i hagen, men följde med mig när jag tagit på henne grimman. Gjorde i ordning henne i boxen och skrittade sedan iväg längs gamla landsvägen. Hon var spänd och ofokuserad. Jobbade med halter för att få henne mer med mig, men det gick sådär.
 
Vände när vägen tog slut och red till vändplanen. Hann rida ett par varv i skritt innan P kom och vi började jobba. Först i skritt, tänka på att ställa och forma. Gjorde mindre volter i volten, gick hyfsat. Ariel kändes stretig i munnen och ville ofta vingla iväg mot stallet.
 
Gick över i trav med samma arbete, fast något större volter i volten. Fick till det bra några gånger, men jag måste verkligen rida i varje steg och passa både bogar, yttersidan och halsens böjning. Puh!
 
Jobbade sedan galoppen. Minns inte ens när vi galopperade sist på träning... Gjorde en övning där jag flyttade henne i sidled i trav, rätade upp ett steg och fattade. När jag lyckades koordinera alla hjälper resulterade det i en fin fattning som kändes mer uppåt än framåt. Häftigt! Vänster varv var faktiskt lättare än höger, i höger blev det några felfattningar. Vi behöver dock jobba massor med galoppen, jag kan inte ens sitta ordentligt i den. :-S Nu har det i och för sig inte varit galoppunderlag, men snart...
 
Fortsatte med travjobb, öka och minska tempot. Det är skitjobbigt, men hon blir grymt fin av det. Speciellt när hon samlat sig och får öka, fast jag behåller stödet i handen. <3
 
Avslutade med att jogga henne lång och låg i lättridning. Där var hon bitvis fin. Men något är det med munnen... Skall tjata på veterinären att komma ut och kolla henne. Var ju flera år sedan sist i och med att hon varit dräktig och haft föl.
 
Sedan lade hon tungan över bettet och fick inte tillbaka den, P fick hjälpa. Som första lösning skall jag testa att ha nosgrimma. Det är ändå dags att börja med det i och med att det snart är tävling. Hoppas det gör att hon blir lugnare i munnen också. Jag är dock noga med att inte spänna den hårt, för att dölja eventuella problem. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0