Fint i form

Dressyrträning igen, nu duggar de tätt några dagar. :-)
 
Red fram längs gamla landsvägen, Ariel var väldigt på och taggad. Hann skritta ett varv på vändplanen innan P kom, så vi körde igång direkt. Först försöka hitta en bra volt utan en massa is, det gjorde vi i skritt med fokus på böjningen. Sedan övergång till trav och göra en mindre travvolt i den större. Tempot var lite överilat när nosen pekade hemåt, likaså var fokuset lite svajigt idag. Men jag förstår henne, hon vill ju vara hemma i hagen med sin son och känna sig trygg. Vi har ingen brådska att klara några speciella mål i år, utan vi utvecklas i den takt som behövs.
 
När voltjobbet kändes okej, så gick vi över i skänkelvikning på volten. Började i skritt, där hon var sådär i höger varv men klockren i vänster. Hon har lättare för vänster varv, men dessutom blev det lite nedförsbacke på en del av den högra volten + att det var hemåt, så den delen var det inte mycket att göra åt. ;-)
 
När vi sedan gick över i trav så var hon helt okej i vänster varv och plötsligt outstanding i höger varv. <3 Jag behöver bli bättre i min hjälpgivning och inte låta henne rinna iväg efter skänkelvikningen, när hon tycker att det blir lätt att springa igen. Hon gick bitvis i riktigt bra form och med fokus på mig.
 
Under avjoggningen var hon däremot väldigt springig och ofokuserad, där märktes det att hon egentligen inte jobbat tillräckligt hårt, utan skulle behöva tuffare jobb. Men med det dåliga underlaget kan man inte göra så mycket annat.
 
Skrittade hem på en superspänd och överpigg häst, också ett tecken på att hon inte fått utlopp för all energi. Tror vi får klättra i lite backar någon dag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0