Hoppa på volt!

Igår blev det årets första hoppträning! Red fram ute, först skritt och sedan lite joggtrav och ett par galopper. en galopp i uppförsbacke på hemväg, där hade jag en del i handen... Men hon lyssnade på mig och saktade in när jag bad henne.
 
På ridbanan inledde vi med lite bomövningar. På ena långsidan var det övergång trav-skritt-trav, sedan trav över tre bommar som var upphöjda i ena änden följt av ännu en övergång till skritt och så upp i trav igen. Ariel blev lite väl ivrig ibland i höger varv, eftersom nosen då pekade mot stallet. I vänster varv var hon däremot klockren, mycket fin både i övergångarna och över bommarna.
 
På andra långsidan var det tre bommar på rakt spår, sedan volt med tre bommar och så tre bommar på rakt spår igen. Volterna gick hyfsat, ibland blev innerskänkeln lite bortglömd. Det var en sådan där övning man skulle behöva göra varje dag i en månad... Mycket nyttig!
 
Sedan gjorde vi om övningen lite. På ena långsidan blev det tempoväxling i trav (korta upp - rida fram) innan och efter de upphöjda bommarna. Jag tycker det är svårt att känna tempot i hoppsadeln, men jag tror Ariel skötte sig bra. Fick inget skäll från P i alla fall. ;-)
 
På andra långsidan blev det istället galopp och de tre travserierna var omgjorda till bomhögar. Galopp är fortfarande något jag spänner mig inför, men jag beslöt att det fick gå hur som helst, vi skulle ha roligt! Ariel gjorde en del studs med bakdelen då och då, men inte så farligt. Jag är inte nöjd med hur jag fattar galopp, där behöver jag träna på att vara tydligare i min hjälpgivning.  Men vi gjorde övningen helt ok, vilket nu när jag tänker på det innebar volt i galopp på ca 12 meter. Heja oss!
 
Avslutningsvis blev det en "bana" med hinder på ena långsidan. Vi struntade i travbommarna, utan red helt enkelt ett kryss, volt över ett kryss och så ett koppelräck på samma långsida som tidigare. 3x3 gånger skulle vi ta det, men Ariels och min sista gång kom vi i obalans och travade en del, så vi fick ta det en gång till. Kändes så roligt att vara igång med hoppningen igen. Ariel skötte sig fantastiskt! <3
 
Skrittade av avsuttet på grusvägen efteråt. Finaste, bästa hästen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0