Ja men... typ inkörd då?

Ikväll kom tränare P ut till mig. Inte för att vi kunde träna (minst en veckas ridförbud kvar), utan för att hon skulle hjälpa mig med Ariels körning. Eller, snarare för att jag behövde en hästvan med som sällskap. ;-)
 
Selade på Ariel och gick sedan till vagnen. Hon var helt med på noterna, så när hon ryggade ett steg in i vänster skakel, flyttade hon sig bara lite till höger innan jag hann korrigera och vips var hon på plats mellan skaklarna. Vilket proffs! :-D
 
Spände för medan P stod framför ställ. Vi gick nedför den lilla backen och P konstaterade att bakselen bromsade helt rätt nu när jag justerat den lite. Skönt! Sedan fick P kliva upp och ned i vagnen ett par gång, utan att Ariel reagerade öht. Så P fick sätta sig på kuskbocken och så gick vi ett varv runt gården. Jag ledde, men P höll ändå i tömmarna lite lätt. 
 
Ariel skrittade på rätt så ivrigt, hon tyckte matte var larvig som ville att det skulle gå långsamt. ;-) Eftersom det gick så bra så bytte vi plats efter ett varv, P fick gå bredvid Ariel, men utan att hålla i någon töm. Mest som en extra säkerhetsgrej.
 
Bästa utsikten! 
 
 
Ariel klarade av svängarna riktigt bra, det är ju lättare att stötta henne när jag sitter på kuskbocken och ser hur skaklarna beter sig, än när jag går bredvid. P fotade även när vi stod stilla. Draglinorna var på tok för långa, så de måste jag justera nästa gång jag kör henne. 
 
 
Spände från en helt cool och avslappnad häst, hon stod och gäspade medan jag grejade. <3 Hon verkar vara född till körhäst och det märks att hon älskar det. Så sjukt mycket roligt vi kommer att ha framöver! :-)
 
Nu skall hon få smälta allt nytt i några dagar, så hoppas jag komma ut med vagnen på måndag igen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0