Lite ofokuserad

I förgår red jag Ariel efter tre dagars vila. Det var tydligen väldigt onödigt med vila, Ariel var superpigg och väldigt ofokuserad. ;-)
 
Vi skrittade till ridbanan, där Ariel fick börja varva ned genom att trava över bommar. Det är en väldigt bra övning för henne, då hon måste fokusera på var hon sätter fötterna och den "monotona" övningen gör att hon slappnar av mer och mer. När det kändes bra styrde vi på ett upphöjt cavaletti efter bommarna. Sedan varierade jag mellan att trava över bommar och att galoppera över två upphöjda cavaletti. Tanken var att det skulle vara sex språng emellan, men vi fick till sju språng först och när jag kortade galoppen lite blev det åtta språng. ;-) Men jag blev mest glad över att det gick att reglera galoppen, att hon börjar förstå vad jag vill när jag kortar upp henne. :-)
 
Sedan kom Y:s son och sade att Y ville prata med mig. Det är Y som äger lägdan som jag kallar ridbana, så givetvis blev jag orolig att han hade några andra planer för lägdan. Men han ville bara prata lite och höra ifall jag tänkte låta hästarna beta i hagen i sommar. :-) Pratade med honom om trädet som står lite tokigt placerat och jag fick okej att såga ned de grenar som är i vägen när jag rider. Toppen med en sådan granne! <3
 
Red sedan till vändplanen för att jobba lite volter. Hittade snabbt tillbaka till känslan från S-träningen, bara jag placerar mig rätt så svarar Ariel upp direkt. Underbara häst! Däremot var underlaget inte så bra, så galoppen blev därefter. Men vi är helt klart någonting på spåren. :-)
 
Skrittade hem en mycket nöjd häst, som verkar gilla det nya upplägget med varierande pass. Det gör jag med!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0