Barbackadressyr

Jag är alldeles för förkyld för att göra något seriöst, så jag beslöt mig för att rida barbacka idag. Red längs storgatan, med någon slags förhoppning om att den skulle blivit i ordninggjord av lastbilen som åkte med grus häromdagen (det hade den inte, bara en kort bit i uppförsbacken + bortre vändplanen hade fått nytt grus, men väldigt ojämnt och tjockt lagt). 
 
När vi skrittat fram så kunde jag inte låta bli att trava. Red lätt för att träna mig själv, men tydligen var det ändå jobbigt enligt Ariel. Hon pustade och frustade en del. :-P När vägen planade ut efter första vändplanen testade jag galopp också och till min förvåning kunde jag följa med riktigt bra i galoppen. Lycka! :-D Jag tror jag behöver en hel del barbackaträning framöver för att förbättra min sits och balans.
 
Provade lite skänkelvikning, vilket råkade bli bakdelsvändningar då Ariel var lite för lydig för mina vikthjälper. Med viss hjälp från det faktum att hon gärna ville gå hemåt. ;-) Men med lite förtydliganden från min sida så blev det trevliga skänkelvikningar i skritt. 
 
Galopperade lite till innan det var dags att vända, då blev det halter och skänkelvikning tills vägen var plan igen, sedan lite trav nedsittning (härlig trav!) och mer galopp. Hon blev lite mer exalterad på hemväg, men jag kunde följa med utan att bromsa, för så fort jag tänker "lugn" så saktar hon av. <3 Hon är verkligen extremt känslig för mina hjälper, även de jag gör omedvetet. 
 
Skrittade hem på en nöjd häst, kunde dock konstatera att jag var lite öm i baken, så aningens mer ryggmuskler behöver hon, även om det blivit mycket bättre sedan hon flyttade till vinterhagen. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0