Busig hoppetossa

Förkylningen vill inte släppa taget om mig. :-( Skrittade barbacka till ridbanan för att kanske rida lite skrittdressyr. Men jag har äntligen fått staketet färdigt (rejälare stolpar och bredare band), så jag beslöt mig för att släppa lös Ariel. Det var omtyckt!
 
Hon tokrusade flera varv, gjorde diverse bocksprång och bakutsparkar. Galoppen ser riktigt trevlig ut nu och framförallt är hon mycket mer balanserad när hon vänder snävt. Jag måste våga mig på att rida henne framåt i galoppen, hon har så mycket bättre kroppskontroll nu. 
 
Sedan blev hon lite övermodig och fick för sig att galoppera över cavalettiserien... Det var fem cavaletti med en knapp meter emellan, så totalt runt 4,5 meter. Men hon gjorde ett halvhjärtat försök att hoppa över, landade mitt i och drog med sig två cavaletti några meter. Hon fortsatte i galopp som om det var EXAKT vad hon hade tänkt sig. Busfröken!
 
Hon fick rejsa en stund till innan jag lotsade henne över serien två gånger i trav. Det gick dock sådär, eftersom tanken med serien var att stärka den korta traven och hon var lite för överexalterad igår för att kunna trava lugnt. ;-) Vi får testa igen med ryttare istället. 
 
När Ariel var nöjd skrittade vi hem för hand, det tyckte hon var mysigt. Vi har ju promenerat mycket tillsammans, främst när hon var liten, så hon är väldigt trygg i den situationen. Jag trivs med det också. <3
 
Men nu vill jag bli frisk så jag får rida!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0