Dressyr på lägda

I fredags blåste det rätt kraftigt, men jag var ridsugen, så vi gav oss iväg till U:s lägda för lite dressyrjobb. Främst var det fokusering det handlade om, att få Ariel att fokusera på mig och inte allt annat (mörkt, blåst, stor lägda, 90-väg i närheten). Började med en del övergångar skritt-halt och försökte rida med så små hjälper som möjligt. Dvs avsaktning genom att bli stilla i sitsen och igångsättning med att bara "andas" med vaderna. När Ariel var fokuserad på mig blev det verkligen fantastiska övergångar. <3 Men som vanligt är det inte alltid hon är i min bubbla (speciellt i början), så vi fick repetera en del innan jag gick över till skritt-trav istället. 
 
Försökte bara hitta takten i traven och få till mjuka övergångar. Fick henne mer med mig med hjälp av skänkelvikningar, inte helt perfekta (bakdelen någåot efter ibland), men hon blev mer med mig och det var huvudsaken. 
 
Gick sedan in på en lite större volt, men då lägdan lutar lite, så fick det bli enbart skritt på volten. Gjorde lite skänkelvikningar på volten, en av Ariels favoritövningar, och hon var helt med på noterna. Roligt, roligt, så pass att jag fick akta så hon inte överjobbade och flyttade sig för mycket. Men riktigt skoj att direkt hitta en övning som jag får berömma henne i så hon känner sig duktig. :-)
 
Sedan blev det lite tempoväxlingar i trav, skitsvårt rent ut sagt! Inte egentligen tempoväxlingarna, men för mig att känna nyanserna när Ariel är lite taggad (nosen hemåt).
 
Galopperade sedan rakt fram på lägdan med nosen bortåt, hon fattade rätt galopp bägge gångerna. Flyttade henne lite i högergaloppen (åt vänster) men det var lite överkurs tyckte Ariel. ;-)
 
Joggade sedan av innan vi skrittade hem, mycket nöjd med första riktiga trimpasset på väldigt länge. Känns mycket bättre än väntat! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0