Den där känslan...

I onsdags var det hoppträning. Jag var lite tidig, så Ariel fick skritta fram lite längre innan vi byggde bana. Blev ett dogleg med två oxrar, två koppelräck strax innanför spåret på andra långsidan samt ett hinder på sockerbitar precis på x och parallellt med medellinjen. 
 
Värmde upp i trav över tre bommar där sockerbitshindret sedan skulle stå. Vi skulle rida på en åttvolt, med övergång till skritt efter bommarna och flytta hästen ut mot spåret, innan övergång till trav igen. Ariel kändes bra, lite matt i traven, men hon gjorde det hon skulle. 
 
Vi ändrade sedan övningen till att först hålla traven hela tiden och sedan när det flöt på bra, efter sidförflyttningen fatta galopp. Fick till riktigt trevliga fattningar med Ariel, så den övningen lägger vi i lagret. :-) Fortfarande lite halvkass motor, men jag kom på att hon ju är brunstig och då är alltid bjudningen lite sämre. 
 
Sedan lades bommarna upp till ett kryss och vi fick rulla på åttvolten i galopp. Även det en mycket bra övning. Tyckte ändå vi kunde galoppera helt okej i bägge varven, även om höger var lättare än vänster. Främst för att Ariel gärna ville svänga höger (mot grinden) så hon automatiskt landade i fel galopp. ;-)
 
Byggde sedan på övningen så vi hoppade över kryssen och sedan över koppelräcket till vänster respektive höger. Det var enkelt, bara jag styrde korrekt.
 
Sedan hoppade vi långsidan med bägge koppelräcken. Ariel blev så glad över att inte behöva svänga, så hon sög tag i hindren och hoppade superbt. Den känslan kan jag leva länge på! <3
 
Hoppade sedan krysset, vända höger, runt bortre kortsidan och över oxern. Lite småsvår sväng men det gick bra. Därefter hoppade vi krysset, vände vänster och runt kortsidan mot stallet och över andra oxern. Den svängen var svårare och vi fick ta en volt då vi kom helt fel första gången. Men min attityd har verkligen ändrats under sommaren. Istället för att bli frustrerad över att vi inte kunde direkt, så red jag bara på igen med bättre galopp. :-) Känns så bra!
 
Vi fick avsluta med att hoppa en bana på åtta språng, hinderhöjd 65-70 cm. Först över krysset, vänster runt kortsidan, hoppa oxern. Sedan ut på spåret, galoppera långsida + kortsida och över bägge koppelräcken. Genom andra kortsidan, långsidan igen, bortre kortsidan, över andra oxern, långsida och kortsida igen, över koppelräcken åt andra hållet och slutligen över krysset igen. Ariel hoppade allt, men kändes ännu mer matt och hon hoppade även oxrarna lite för nära. P sade att hon verkade lite trött, men det gör ju inget, hon kämpar på ändå.
 
Red för övrigt hela träningen utan sporrar, är lite ambivalent om jag skall ha sporrar i hoppningen eller inte.
 
Joggade av en fantastiskt fin häst, älskar verkligen hur lösgjord hon blir av hoppning. <3 Skrittade av avsuttet och sedan blev det lite nya efterskötselrutiner. Först fick hon kyllera på benen, sedan stretchade jag ryggen innan den fick massage med liniment. Skönt tyckte Ariel.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0