Variera formen och skumpa vidare

Eftersom älgjakten startat åkte jag med Ariel till Nyland för att inte vara i vägen. ;-) Skrittade fram på lång tygel på lägdan, sedan gick vi in på ridbanan och jobbade skritten på kort tygel. Först med övergångar skritt-halt, det blev hon väldigt lyhörd av. Sedan gjorde vi tiometersvolter vid varje bokstav och jag försökte att verkligen vända med sitsen först, därefter lägga till skänkelhjälper och slutligen lite tygelhjälp. Ariel blev fantastiskt fin och framförallt fokuserad på mig! <3
 
Övergick till trav och red lätt. Stora volter nu, med lite övergångar till skritt, men mest jobba med formen. Hon kom upp med ryggen och blev så fin, men jag måste vara supernoga med att vara lätt i handen och ge henne tillräckligt med tygel för att "få plats". 
 
Efter skrittpaus blev det nedsittning trav och träna på att skumpa. Då blir det ju mer fokus på mig än Ariel, men när jag skumpar rätt går hon förbaskat fint! :-D Testade att skumpa upp i galopp, men det får jag inte riktigt till ännu. Galoppen kändes därför lite hejsan hoppsan, men efter att ha testat i bägge varven kortade jag upp tygeln lite och satte ordentlig galopp i henne. Hon tycker ju INTE att det är skoj när jag kortar upp tygeln, men hon får faktiskt lättare att gå rättställd i galoppen då. Jag var dock noga med att så fort vi gick ned till trav, länga ut tygeln och jobba henne i en lägre form. När hon sedan var nöjd och avslappnad där, då kortade jag upp och galopperade igen. Bra att kunna växla arbetsformen så!
 
När jag sedan joggade av henne var hon så förbaskat fin, så jag ville inte sluta rida... Snacka om att jobba med ryggen! <3 Skrittade av henne på lägdan och var noga med att hon fortsatte ha en aktiv skritt. Kände mig så nöjd med dagens pass, fortsätter vi så här så kommer ryggmusklerna att bli kanonbra. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0