Enorm skillnad

Igår åkte vi till Nyland igen. Man kan säga att det var ungefär samma upplägg som sist, men med ett helt annat resultat. Framförallt så ville jag åka, jag hade tid och kände mig glad. 
 
Ariel gick raka vägen in i transporten och stod som vanligt helt lugnt. Hon var nyfiken men avspänd vid urlastningen och när jag band fast henne vid transporten ställde hon sig och vilade ett bakben... Verkligen enorm skillnad jämfört med sist. Jag var också avspänd, vilket förstås var det som smittade av sig på henne. 
 
Gjorde i ordning och sedan fick vi repetera uppsittningen tre gånger. Hon är så enormt ivrig att komma iväg, så hon glömmer bort att man måste stå helt stilla tills jag skänklar... Jag har inte tagit tag i det tidigare, så det har blivit lite av en ovana. Men nu tänker jag göra det. Så efter tredje uppsittningen kunde jag kolla sadelgjorden, ställa mobilen och ta på handskarna utan att hon gick framåt något steg. :-)
 
Red direkt in på ridbanan och skrittade fram där. Först på lång tygel, sedan kortade jag upp tygeln något. Jobbade med halter och volter. Tyckte ändå att hon hade ganska bra fokus på mig, även om hon tappade det ibland när hon skulle kolla på något annat. Jag kunde dock bara fortsätta med mitt, så var hon strax tillbaka med mig igen. <3
 
Gick över till trav och utnyttjade cavalettin (20 cm) som stod uppställd på voltspåret. Perfekt att trava över för att få lite mer energi i traven. Vid ett tillfälle blev det sånt tryck i traven så Ariel började galoppera efter, men jag bara berömde och så var vi tillbaka i en härlig trav igen. :-)
 
Pustade lite i skritt innan vi galopperade. Använde mig av cavalettin även här, vilket gjorde att vi kunde ta oss genom kortsidan utan att göra för stor grej av det, men ändå bibehålla galoppen. Stod i lätt sits och kunde verkligen njuta av lite mer tryck i galoppen. :-D
 
Skrittpaus medan jag funderade på om vi skulle nöja oss (så glad över vårt jobb såhär långt, mjukt och harmoniskt rakt igenom) eller jobba på något specifikt. Beslöt mig för att fortsätta en stund till ändå. 
 
Red i trav nedsittning på volten, kände verkligen hur enormt obalanserad och otränad jag blivit. Suck! Kunde ändå hitta en ok volt med Ariel och hon travade på hyfsat. Förmodligen skulle hon behöva lite mer bakben, men det jobbet sparar vi tills P är med oss. ;-) Fattade galopp (först vänster varv) och det var helt vansinnigt så bra galoppen blivit. Jag hade fullt upp med annat i somras/höstas för att inse hur mycket vi utvecklat. Första vettiga voltarbetet på över ett halvår, Ariel går på volten i lugn, välbalanserad, kort galopp. Håller galoppen och följer voltspåret. Visst vill hon ibland falla lite inåt i volten, men bara jag är noga med innerskänkeln så är det inga problem. Heja oss!!!
 
Blev så himla stolt över henne, så vi pustade lite i skritt innan vi gjorde en riktigt rolig övning. Tränade på uppridningen i trav, följt av skänkelvikning på låååång diagonal där drivet är viktigare än tvärningen (inspirerad av artikel i equipage). Eftersom jag var så enormt nöjd med Ariel (och har lite bekymmer att sitta ned i traven), så blev det bara en gång åt vardera håll, men det var så sjukt roligt att bara fokusera på framåt och verkligen få berömma Ariel när hon försökte. Mer sådant!
 
Joggade av en enormt fin häst, som var helt avspänd och verkligen kunde sträcka ut överlinjen. Lycka! Skrittade sedan av på ridbanan med fokus att hålla igång skritten ordentligt fast hon hade lång tygel. Det tar sig! Nöjda återvände vi till transporten. Ariel fick stå och äta hösilage medan jag tog av henne grejerna och packade in allt i bilen. Sedan klev hon raka vägen in i transporten och stod som ett ljus hela vägen hem. Älskade, underbara häst! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0